Capio
Capio
Capio

Bröstcentrum

Bröstcentrum på Capio St Görans Sjukhus är en av Stockholmsregionens tre enheter för diagnostik och behandling av bröstcancer. På Bröstcentrum finns mammografi, kirurgi och onkologi samlat för ett snabbt och effektivt omhändertagande.

medarbetare

Hitta hit

Besöksadress

Huvudentrén, S:t Göransplan 1, följ skyltning mot Hiss G, plan 0.

 

Vägbeskrivning

Bröstcentrum Mammografi, se vidare under Mammografiscreening ovan (blå ruta)
Bröstcentrum Kirurgi och Bröstcentrum Onkologi : Huvudentrén, S:t Göransplan 1, följ skyltning mot Hiss G, plan 0.

Hitta till oss (Google maps)

Om oss

En stor del av vår verksamhet gäller omhändertagandet av kvinnor som kommer till oss via hälsokontroll på Mammografiavdelningen, vi har även ett väletablerat samarbete med Bröstcentrum City.

Vårt uppdrag är kirurgisk och medicinsk onkologisk behandling av bröstcancer. Med samlad bred kompetens har vi mycket goda resurser för utredning, behandling och fortsatt omhändertagande av patienter med bröstcancer och godartade bröstsjukdomar. Vi har läkar- och sjuksköterskemottagning och en dagvårdsavdelning för onkologisk behandling.

Bröstkirurger undersöker och bedömer patienter med knölar eller andra bröstsymtom, och utreder i nära samverkan med specialister inom mammografi och cytopatologi. Om du själv upptäcker en knöl i bröstet behöver du en remiss för mammografi. Kontakta då din husläkare för att få en remiss. Patienter som skall ha medicinsk behandling, cytostatika eller annan onkologisk behandling, utreds och behandlas vidare av onkologer.

Inom Bröstcentrums verksamhet bedrivs forskning och många patienter inkluderas i forskningsstudier.

PNR - Patient och närstående rådet

Det är du själv som bäst känner din kropp och vet hur den reagerar och fungerar. Det är viktigt att du delger oss dina tankar, funderingar och önskemål rörande din vård och ditt välbefinnande. Vi vill att du ska känna dig trygg med att vi lyssnar och hör det du säger. Vi strävar alltid efter att bli bättre och vi behöver din hjälp! Delta i vår förbättringsgrupp för att skapa framtidens sjukvård.

Videobesök i vården

dator

Om möjligt kan vi erbjuda videobesök som ett alternativ till mottagningsbesök eller telefonkontakt. Alla mottagningar erbjuder ej videobesök. En avgiftsfri faktura skickas hem till dig. Frikort gäller.

  • För bästa upplevelse rekommenderas att du använder dator
  • Koppla upp dig i god tid så att du vet att allt fungerar som det ska
Lathund för hur du ansluter till Videobesök