Capio
Capio
Capio

Mammografiscreening

Vi har anpassat vår verksamhet efter covid-19 och arbetar efter gällande riktlinjer. Stanna hemma om du är sjuk! Boka om din tid via 1177.se eller via telefon till oss.

fasad bröstcentrum

Två mottagningar för mammografi på sjukhuset

På Capio S:t Görans sjukhus finns sedan januari 2021 två mottagningar för mammografiscreening. Läs på din kallelse vart du ska.

Hur kan vi hjälpa dig?

Om oss

Kvalitetsredovisning Mammografimottagningen 2022

På våra två mammografimottagningar utförs olika undersökningar av brösten. Du behöver en kallelse eller remiss för att komma till oss.

De flesta kommer till oss för att undersökas inom mammografiscreeningprogrammet. Andra för att undersöka en knöl i bröstet eller för att följa upp hur en behandling. De flesta som kommer hit är kvinnor, men även män kan vara patienter hos oss.

Mammografiscreening

Mammografi innebär en röntgenundersökning av brösten. Mammografiscreening är en kostnadsfri hälsokontroll som görs för att upptäcka bröstcancer i ett tidigt skede. Bröstcancer som upptäcks tidigt har bättre förutsättningar att behandlas framgångsrikt.

Alla kvinnor mellan 40-74 år ingår i ett regionalt screeningprogram och kallas till regelbundna undersökningar.

Du får en kallelse när det är dags för dig att komma på mammografiscreening. Om tiden inte passar kan du boka om den via 1177.

Du kan bli återkallad efter en screeningundersökning. Det kan bero på att bilden är suddig och behöver tas om, eller att bilderna är svårbedömda och ytterligare utredning krävs.

Du kan läsa mer om våra övriga mammografiundersökningar på denna sida.

Vanliga frågor och svar om mammografi