Bröstcentrum Kirurgi

Vi arbetar med fokus på snabbt och effektivt omhändertagande vid misstanke om bröstcancer. Hos oss finns en god samlad kompetens, kirurger, plastikkirurg, psykiater och socionom samt specialiserade sjuksköterskor.

Vårt huvuduppdrag är kirurgisk behandling av bröstcancer. Bröstkirurger undersöker och bedömer kvinnor med knölar eller andra bröstsymtom och utreder i nära samverkan med specialister inom mammografi och cytopatologi. Alla bröstcancerpatienter får en namngiven kontaktsjuksköterska.

Med samlad bred kompetens inom Bröstcentrum finns mycket goda resurser för utredning, primär behandling och fortsatt omhändertagande av patienter med bröstcancer och även godartade bröstsjukdomar.

En stor del av vår verksamhet gäller omhändertagandet av kvinnor som kommer till oss via hälsokontroll på Mammografimottagningen. Vi har också ett väletablerat samarbete med Bröstcentrum City.

Videobesök i vården

Om möjligt kan vi erbjuda videobesök som ett alternativ till mottagningsbesök eller telefonkontakt. Alla mottagningar erbjuder ej videobesök. En avgiftsfri faktura skickas hem till dig. Frikort gäller.

  • För bästa upplevelse rekommenderas att du använder dator
  • Koppla upp dig i god tid så att du vet att allt fungerar som det ska

Lathund för hur du ansluter till Videobesök.

Välkommen till informationsträff om antihormonell behandling* vid bröstcancer

*Tamoxifen, Letrozol, Anastrozole, Exemestan, Zoladex
 

Torsdag den 16/2, kl 16:30-18:00

 
Plats: Hörsalen, Capio S:t Görans Sjukhus (Hiss C, Plan 2).
Anmälan: Behövs ej.
Medverkande: Onkolog Erika Isaksson-Friman, samt fysio/lymfterapeut, kurator,
dietist och onkologisjuksköterska från Bröstcentrum.