Capio
Capio
Capio
Sjukhusets AT-chef Katarina Hallén Grufman, med AT-studierektorerna Erika Höglund för Akutkliniken och Gustav Stenson för Medicinkliniken.

AT-tjänstgöring

AT-tjänstgöringen på Capio S:t Görans Sjukhus startar fyra gånger per år vecka 10, 23, 36 eller 49. Vid varje tillfälle anställs AT-läkare för en period om cirka 18 månader varav nio månader genomförs på Capio S:t Görans sjukhus och nio månader inom Region Stockholms sjukvårdsområde.

Anställnings- och lönevillkor regleras av Svenska Kommun och Regioners kollektivavtal med Läkarförbundet. Lönesättning regleras genom kollektivavtal med Stockholms läkarförening och vi tillämpar SYLF:s lönetrappa.

När är ansökningsperioden öppen, du hittar ansökningslänken här. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Under rubriken "Jobba med oss" hittar du aktuella annonser.

Sjukhusblocket     

Du kommer att få en personlig huvudhandledare som följer dig under hela sjukhusblocket och psykiatrin samt en klinisk handledare på varje placering. Alla AT-läkare kommer också få en fadder från föregående AT-grupp.

Undervisning sker regelbundet: 2 timmar på kirurg- och medicinblocken varje vecka samt tre hela dagar på akutblocket. 

Opererande specialiteter, 3 månader  

Din AT börjar med en veckas introduktion och därefter 13 veckors klinisk tjänstgöring. Avsnittet innehåller kirurgi och ortopedi samt en vecka anestesi. Du kommer att bli placerad på kirurg- och urologavdelningar samt ha auskultationsveckor. Under kirurgblocket arbetar du huvudsakligen dagtid med enstaka kvälls- och helgpass. 

Internmedicin, 3 månader 

Blocket inleds med tre dagars teoretisk introduktion. Under medicinblocket arbetar du huvudsakligen vardagar dagtid, med placeringar inom internmedicin, kardiologi och neurologi. Du arbetar tätt tillsammans med ansvarig specialist och i team tillsammans med sjuksköterska och undersköterska på avdelningarna. Det förekommer enstaka kvälls- och helgpass. 

Akutmedicin, 3 månader 

Sjukhusblocket avslutas med tjänstgöring på akutmottagningen. Under introduktionen kommer du att få delta i olika scenarioövningar innan du börjar. På akutmottagningen arbetar du både kvällar, helger och nätter. Tjänstgöringen sker alltid i närvaro av seniora och legitimerade kollegor. 

Psykiatri, 3 månader 

Tjänstgöringen sker vid Norra Stockholms psykiatri med avdelningar på S:t Görans sjukhusområde, samt Beroendecentrum. Bägge klinikerna drivs av regionen genom Stockholms Läns sjukvårdsområde (SLSO).

Norra Stockholms psykiatri är en stor klinik med ett upptagningsområde vilket spänner över innerstaden norr om riksdagen, Bromma, Ekerö, Hässelby, Vällingby, Järfälla och Jakobsberg. Slutenvården är förlagd till S:t Görans Sjukhus. 

Två introduktionsdagar med föreläsningar inleder tjänstgöringen inom Norra Stockholms psykiatri. Kontinuerlig klinisk handledning ingår, liksom teoretisk föreläsning varje vecka.

Placeringarna utgörs av en längre placering på en psykiatrisk vårdavdelning och 2–3 veckors tjänstgöring på psyk akut dagtid. Jourtjänstgöring kväll/helg/natt ingår för närvarande inte i tjänstgöringen. 

Allmänmedicin, 6 månader 

Tjänstgöringen sker på vårdcentraler i centrala Stockholm och västerort, antingen i privat eller offentlig driftsform. I samband med att du tackar ja till AT-tjänstgöring hos oss får du möjlighet att välja bland tillgängliga vårdcentraler. 

Introduktion sker individuellt på vårdcentralen. En personlig handledare ansvarar för introduktion och handledning. Avsatt tid för handledning, minst en timme per vecka, ingår som obligatorium. Utbildning sker regelbundet en eftermiddag varje vecka och under allmänmedicinblocket finns möjlighet till att gå regional försäkringsmedicinsk kurs.

Handledaren och övriga kollegor finns tillgängliga för att hjälpa dig som AT-läkare vid behov under pågående mottagning. Du kommer att ha regelbundna medsittningar med din handledare. Tjänstgöringen är förlagd till dagtid.

Utbildning 

Fortlöpande utbildning 

Under tjänstgöringen ges fortlöpande utbildning och tillsammans med introduktionsdagarna motsvarar detta ungefär 10% av din tjänst. På kirurgblocket är undervisningen förlagd till onsdagseftermiddagar samt vissa torsdagsmorgnar, på medicinblocket ges föreläsningar på torsdagseftermiddagar och på akutblocket har du tre heldagar med teoretisk och praktisk utbildning.  

På psykiatriblocket sker undervisning en eftermiddag i veckan, liksom på allmänmedicinblocket. 

Utbildningen följer Socialstyrelsens målbeskrivning för AT. All utbildning ges i de respektive AT-grupperna (på allmänmedicin två grupper tillsammans). Du förväntas hålla i falldragningar och presentationer i samband med vissa utbildningsmoment. 

Studiepott, studiedagar 

Varje AT-läkare får fem studiedagar med lön att använda under sjukhusplaceringen till kurs eller auskultation. Du förfogar över en studiepott om 14 000 kr som du kan använda under ditt sjukhusblock till valfria kurser inom ramen för AT. Capio S:t Görans sjukhus har en Ultraljudsakademi som ger återkommande PoCUS-utbildning (1-dags) för AT-läkare och AT-ledningen tipsar gärna om andra valbara kurser som man kan gå. Utöver detta får du möjlighet att delta på AT/BT-stämman och försäkringsmedicinsk kurs under placeringen på allmänmedicin. Alla AT-läkare får också två dagar för inläsning inför AT-tentan. 

Handledning 

Under dina första 12 månader har du en huvudhandledare som följer och guidar dig i din professionella utveckling. Till stöd för handledningen finns en tydlig struktur och plan att följa och sjukhuset bjuder på fyra luncher för handledare och AT-läkare. 

På varje block har du en klinisk handledare som tillsammans med dig stämmer av checklistan så att du uppfyller Socialstyrelsens krav enligt målbeskrivningen. Du har även möjlighet att diskutera klinikspecifika frågor med din kliniska handledare. 

Daglig handledning i det kliniska arbetet ges av kollegor (instruktörer) som du arbetar med. De ger dig stöd och vägledning i olika kliniska situationer. 

AT-ledning 

Capio St Görans sjukhus har en FoU-chef, en AT-chef och en studierektor knuten till de respektive blocken. Under din sjukhus- och psykiatriplacering träffar du regelbundet AT-chefen och flera av studierektorerna på de återkommande informationsträffarna med lunch den sista onsdagen varje månad. 

Kvalifikationer  

Du måste ha erlagt läkarexamen vid ansökningstillfället. Erfarenhet av tjänstgöring med akutinriktning eller anestesi samt om du har ingått i en natt- eller helgjourslinje är meriterande. Avlagd doktorsexamen eller forskningsmeriter är också meriterande.

Rekrytering sker två gånger per år, i februari-mars och september-oktober 

Under ansökningsperioden hittar du en ansökningslänk på sidan lediga jobb. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.  

Varför ska du söka AT hos oss? 

Vi är ett stort akutsjukhus med brett patientunderlag och trevliga kollegor. Det är nära till ledningen och besluten. Du kommer att vara en viktig del av verksamheten och vi räknar med dig i vårt team som en betydelsefull kollega och medarbetare. 

Vi har nyligen stigit i AT-rankingen till plats 42 och är väldigt stolta över det! Akutplaceringen har rankats till plats 5 (av 16 sjukhus med separat akutblock). 

Länk till AT-ansökan: lediga jobb.

Kontaktpersoner 

LegitScript approved