Capio
Capio
Capio
sjukvårdspersonal

Hur får jag vård?

Vår akutmottagning är öppen dygnet runt, alla dagar i veckan. Vi tar emot dig som är allvarligt sjuk och som har råkat ut för svåra sjukdoms- eller olycksfall som kräver omedelbar vård.

Akutvård

Akutmottagningen är till för dig som råkat ut för allvarliga olycksfall eller sjukdom som kräver omedelbar vård. Om du har frågor om sjukdomar eller skador, eller behöver hjälp med att veta var du ska söka vård ring 1177 och få sjukvårdsrådgivning. Vid nödsituationer, ring 112.

Om akutmottagningen

Specialistvård

Om du söker specialistvård hos oss behövs en remiss från din vårdcentral, husläkare eller liknande. Det underlättar för både dig som patient och oss som arbetar här, så att vi kan förbereda ditt besök så bra som möjligt. Våra olika kliniker har olika behov av underlag för en remiss. Vi tar också emot egenremisser. 

Läs mer om remisser och egenremiss

Vårdgarantin

Läs mer om vårdgarantin på 1177.

Personuppgifter i vården

När du får vård hos oss registreras uppgifter om dig. Uppgifterna behövs för att du ska få en bra och säker vård. Det är viktigt att veta att uppgifterna bara får användas av dem som är behöriga till det. Exempel på personuppgift är ditt namn, ditt personnummer, uppgifter om din hälsa och dina besök hos oss.

På webbsidan ”Mina rättigheter som patient” finns mer detaljerad information om hur vi använder personuppgifter. Där finns också mer information om vilka rättigheter du har när det gäller dina personuppgifter.