När det är dags att föda

När det är dags för dig att föda, eller i de fall det finns behov av att starta födseln, välkomnas du till vår förlossningsklinik.

För oss är det viktigt att ni känner er trygga och att födelserummet är en behaglig plats för att föda. Rummen är därför inredda i varma, rogivande färger. Alla tänkbara hjälpmedel finns tillgängliga för dig, och alla rum har eget badrum med pool där du kan bada under värkarbetet, och även föda om du så önskar. 

Vi vet att det är viktigt med ett gott stöd när du föder. Det ger dig en mera positiv förlossningsupplevelse, minskar ditt behov av medicinsk smärtlindring och ökar sannolikheten att du föder utan hjälp av sugklocka eller ett akut kejsarsnitt.

Vi som arbetar på BB S:t Göran strävar alltid  efter att ha en barnmorska närvarande i rummet, och erbjuda dig både ett fysiskt och emotionellt stöd när du föder. Vår närvaro kommer även göra att du känner dig mera delaktig i de beslut som fattas när du föder. Möjligheten av att vara involverad kommer påverka din upplevelse positivt.