Capio
Capio
Capio

BB:s Eftervård

För oss är det viktigt att du som nybliven förälder känner dig trygg. Tiden ni vistas hos oss efter födseln är individuell. Om du och ditt barn mår bra finns möjlighet att gå hem redan efter sex timmar.

rum med fåttöljer

Hur kan vi hjälpa dig?

Om ni av någon anledning behöver extra stöd vistas ni i något av våra hemtrevliga eftervårdsrum. Hos oss erbjuder vi ett individuellt stöd till dig som ammar eller matar ditt barn bland annat genom att främja hud mot hud och undvika separation av dig och ditt barn.

Innan ni går hem gör vi tillsammans upp en amnings/matningsplan som följs upp i hela vårdkedjan, från eftervård till dess att barnet skrivs in på barnavårdscentralen (BVC).

Dagen efter att ni kommit hem följer vi upp dig och ditt barns mående via ett digitalt hembesök med barnmorska. Om frågor skulle uppstå är du alltid välkommen att höra av dig till oss under barnets första levnadsvecka.

På BB S:t Göran har vi en kombinerad neonatal- och eftervårdsavdelning. För att skydda de nyfödda barnen från infektioner är det viktigt att partner/medföljande är frisk och att eventuella besök från utomstående sker utanför avdelningen. Besök av utomstående kan med fördel vänta tills familjen lämnat sjukhuset och ske i hemmet.

Information

Hemgångsfilm