Hitta till BB S:t Göran

Här hittar du praktisk information om hur du hittar till oss, parkering, kostnader med mera. Ring oss innan så att vi kan förbereda plats för dig.

Telefon

08-587 020 00

Så hittar du hit:

Capio S:t Görans Sjukhus
Sankt Göransplan 1

Parkering

Som besökare kan du betala med flera olika parkeringsappar, SMS och i betalautomater. 

Besökare vid S:t Görans sjukhus betalar 30 kronor per timma dygnet runt. För patienter och besökare som behöver parkera under en längre period uppnås maxtaxa efter 48 betalda timmar. Därefter är biljetten giltig ytterligare 5 dygn (det vill säga 7-dagarsbiljett kostar motsvarande taxa för 48 timmar). För besökare med handikapptillstånd är parkeringen fortsatt kostnadsfri.

 

Klicka här eller på kartan nedan för större kartbild:

översiktskarta_st_göran_230420.png

Kostnader:

Vården hos oss på BB S.t Göran är som övrig förlossningsvård finansierad av regionen. Som gravid och födande hos oss betalar du därför endast 120 kr per per dygn från inskrivning till hemgång.

När barnet sedan är fött betalar partner/medföljare 800 kronor per dygn. Utöver den vård som vi erbjuder i samband med födelsen ingår även måltider, handdukar, lakan, bindor och blöjor till det nyfödda barnet. 

För dig som kvarstannar på eftervården sker utcheckning senast kl.10. 

Besök efter födseln:

På BB S:t Göran har vi en kombinerad neonatal- och eftervårdsavdelning. Det är viktigt att medföljande är friska eftersom de nyfödda är känsliga för infektioner. Därför sker besök från utomstående utanför vår avdelning.

När det har gått mer än sju dagar efter födseln så tar vi en avgift för det besöket i enlighet med regionens riktlinjer. Avgiften är då 250 kr för ett besök.