Capio
Capio
Capio
familj
Hela familjen Axelsson med pappa Jonas, storasyster Selma, Lillebror och mamma Sanne.

Sanne var med och planerade för BB S:t Göran – och födde sin son här

11 maj 2023

Familjen Axelssons son var nummer 134 att födas här, den första maj. Det som var extra speciellt är att Sanne Axelsson är operationssjuksköterska på Centraloperation. Hon var med och planerade för BB S:t Göran – det självklara valet när det var dags för henne att föda.

– Allting gick bättre än vad vi hade planerat. Det var fantastiskt att få ha samma barnmorska med sig hela vägen. De uppmärksammade våra behov och frågade hur vill vi ha det, säger Sanne.

– Det kändes jättetryggt och vi är tacksamma över hur bra allting fungerade. Vi har fått vara delaktiga, säger Sannes man Jonas, medan han ger storasyster Selma en kaka.

Med kollegorna vägg i vägg

– Jag har varit med i planeringen av förlossningen och därför så känns det extra roligt att få uppleva det här från patientsidan, säger Sanne.

Förlossning och operation ligger vägg i vägg på BB S:t Göran. Och för Sanne kändes extra tryggt att veta att hon har duktig personal på ”andra sidan väggen”, hennes egna kollegor.

Lillebror föddes den 1 maj

Selmas nyfödde lillebror kom strax innan klockan tre på morgonen den 1 maj och han har ännu inte fått sitt förnamn.

– Vi kände det som att vi var det enda paret som födde barn i hela Stockholm. Vi hade två barnmorskor i rummet och en undersköterska. Det var en väldigt trygg förlossning. Det kändes verkligen vilken fin uppbackning vi fick, säger Sanne.

– Och Prinsessbakelsen var en härlig frukost att få, där vid fyra-rycket på morgonen efter att vår son föddes, säger Jonas.

Följ oss i sociala medier