Capio
Capio
Capio
Olle Wallner får Guldkornet för sin handledning
Ortopeden Olle Wallner får Guldkornet för sin handledning av SYLF Stockholm.

Olle Wallner får Guldkornet för sin handledning

22 mars 2024

Det är inte varje dag man träffar någon som är en mästare på att handleda andra. Men Olle Wallner, biträdande överläkare på Ortopedkliniken vid Capio S:t Görans Sjukhus, är en sådan person. Nyligen belönades han Guldkornet för sin handledning.

Det är Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF) i Stockholm som delar ut utmärkelsen Guldkornet.

Hur känns det?
– Det är en jättestor ära såklart och en fantastisk reklam både för Ortopedkliniken och för S:t Görans Sjukhus i stort. Att få veta att ens arbete uppskattas av yngre kollegor på det här sättet ger en känsla av att man gör något bra och meningsfullt, vilket gör att man gärna fortsätter handleda.

– Jag har alltid tyckt att det har varit roligt att undervisa. Det här är en fin belöning och uppskattning som jag får för mitt arbete.

Sedan han blev flödesansvarig för höft- och knäprotessektionen på kliniken har Olle Wallner haft ett mål att inspirera både AT- och ST-läkare att bli mer intresserade utav knä- och höstproteskirurgi. 

Spännande operationer
– Det är väldigt roligt att det finns så många taggade, pålästa och nyfikna yngre kollegor som fått upp intresset för just ledproteskirurgi. Det som först kanske uppfattas som väldigt komplicerad kirurgi visar sig vara väldigt roliga och spännande operationer, tycker de flesta som hängt med på operation.

– Förhoppningsvis ökar ett aktivt handledarskap också möjligheten till intern rekrytering av nyblivna ortopedspecialister på sikt, om intresset väcks tidigt i karriären och man får en chans att operera tillsammans med sin handledare. 

Du har en Guldstjärna sedan tidigare, vad är det?
– Haha, ja det är ett pris som förut delades ut på sjukhuset för bästa flödesarbete och jag fick det 2018. Det känns lite extra kul, nu har jag både en Guldstjärna och ett Guldkorn bredvid varandra på hyllan.

 

SYLF:s motivering lyder:
”Olle Wallner är en fantastisk handledare! Genom sitt lätta humör och lekfulla lärande lyfte han fram det bästa i mig. När jag skulle hålla i ett allvarligt patientsamtal för första gången erbjöd han sig att följa med. Under samtalet fick jag stöd och därefter värdefull återkoppling. Olle är tydlig, rak och inte rädd att bjuda på sig själv. Han vågar fråga hur man mår den dagen man ser ledsen ut. Olle tar på sig ett ansvar där det behövs och är en förebild för mig hur en ledare ska vara: bekräftande och nyfiken. Olle delar med sig av praktiska tips hur man får hem i tid och får ihop livspusslet samtidigt som han alltid är tillgänglig och närvarande när han är på jobbet. Sist men inte minst så upplever patienter honom som den bästa läkaren de någonsin har träffat! Med allt detta sagt tycker jag att Olle Wallner är ett guldkorn!”