Capio
Capio
Capio

Från undersköterska till utvecklingsansvarig

17 juni 2024

Marina Johansson började praktisera på avdelning 37 AVA som 18-årig när hon studerade till undersköterska. Idag, vid 26 års ålder, är hon utbildad sjuksköterska och utvecklingsansvarig för Akutklinikens slutenvård.

– Jag förälskade mig direkt i AVA under min första praktik, säger hon med ett leende. Jag visste att jag ville fortsätta här, berättar hon.

Efter att ha arbetat som undersköterska i flera år på AVA, som står för akutvårdsavdelning, beslutade Marina att vidareutbilda sig till sjuksköterska. Under tiden jobbade hon extra på sin avdelning. Och när hon var klar med sin utbildning var det självklart för henne att återvända till AVA.

– Att plugga till sjuksköterska var utmanande, men det var värt det. Utbildningsdelen om geriatrik gav mig en djupare förståelse för äldreomsorg, berättar hon.

Utvecklingsansvaret är både utmanande och spännande
Efter sin examen i juni 2021, började Marina arbeta kliniskt och i januari 2023 hon fick rollen som utvecklingsansvarig på Akutkliniken till 25 procent.

Marina beskriver sin roll som utvecklingsansvarig som både utmanande och spännande.

– Det är väldigt kul att vara utvecklingsansvarig, säger hon.  Att få vara med och bygga nya journalmallar i Cosmic och utbilda personal är jättekul. Rollen ger mig också en insyn i andra vårdnivåer som finns på kliniken, som IMA (Intermediärvårdsavdelning) och MAVA (Medicinsk akutvårdsavdelning), vilket är oerhört värdefullt.

Mysigt och familjärt gäng på AVA
Marina beskriver arbetsmiljön på AVA som varm och stöttande. Hon betonar också vikten av en bra arbetsmiljö

– AVA är en fantastisk arbetsplats med alla typer av patienter. Vi har ett mysigt och familjärt gäng som jobbar här, säger hon. Vi har inte grupperingar, och det är okej att vara ny. Du får alltid ställa frågor och alla är snälla och hjälpsamma.

Hon har fått förfrågan att öka arbetstiden som UVA, men patientarbetet betyder mer:

– Kanske någon gång i framtiden vill jag testa att plugga igen, men just nu vill jag jobba här. Jag älskar att jobba med patienter och människor, det är roligast. Att kunna ta hand om dem och få ett leende i deras ansikten är det bästa med mitt jobb, säger Marina.