Capio
Capio
Capio
Anna Hernández Olsson, Carina Stensrud, Anja Fält Sjöberg, Erik Ibstedt Thörn Marcus Edström.

Stor höstrekrytering till Akutmottagningen

7 september 2023

Akutmottagningen har rekryterat 16 medarbetare. Några har redan börjat och fler kommer under hösten. Fem av dem är inhyrda konsulter som har arbetat länge på akutmottagningen och som nu väljer att ta en tillsvidareanställning.

Arbetsmiljö, utveckling och engagemang är i fokus när fem inhyrda konsulter väljer att ta fast tjänst på akutmottagningen. Två av de fem inhyrda sjuksköterskorna är Marcus Edström och Erik Ibstedt Thörn, som båda trivs, och nu blir en del av den fasta personalen. Det är bland annat större ansvar och delaktighet i förbättringsarbetet som har lockat de båda till fasta tjänster.

Ökad respons på annonserna
– Vi har rekryterat 16 personer som kommer till oss från augusti till oktober, och det har varit en utmaning att hitta rätt kompetens. Men jag ser samtidigt att det finns en ökad respons på våra annonser, vilket är positivt, säger Anja Fält Sjöberg, tillförordnad vårdenhetschef på Akutmottagningen.

Hon jobbar tätt tillsammans med kollegorna Carina Stensrud och Anna Hernández Olsson, båda biträdande vårdenhetschefer på akutmottagningen.

– Vi har sett en ökning av ansökningar från erfarna yrkespersoner. Det är uppmuntrande att se att vårt arbete ger resultat, säger Carina Stensrud.

Trivas och stanna kvar
– Några av våra främsta styrkor är att vi har en samsyn kring vad vi vill, vart vi ska och hur vi kommer dit. Vi lägger ner mycket arbete på att rekrytera ”rätt” personer men även på att, tillsammans med våra medarbetare, bygga en god arbetsmiljö. Men vad som är minst lika viktigt som att rekrytera nya medarbetare är att våra ”gamla” medarbetare trivs och vill stanna kvar.

En del av förändringen
Anna Hernández Olsson som har varit en fast del av personalgruppen sedan 2006, har sett en förändring i samhällstrenderna och dess påverkan på vården.  

– Går man längre tillbaka i tiden så var det fasta personalgrupper, man hade inte inhyrd personal. Vi har sett till att erbjuda flexibla arbetstider, ett fungerande arbetssätt och löner som lockar erfaren personal till oss. Det känns bra att kunna vända trenden med hyrpersonal och att vara en del av den förändring vi själva vill se, säger Anna Hernández Olsson engagerat.

Dagligt jobb med rekrytering
– Vi ser att vi behöver jobba med rekryteringsfrågorna varje dag. Vi har draghjälp av trenden med minskad inhyrning så vi kan inte sluta, för det dyker alltid upp nya situationer, en medarbetare som ska studera, en medarbetare som blir föräldraledig. Och vi bearbetar våra inhyrda kollegor, en del skulle nog säga att vi tjatar, säger Anja Fält Sjöberg glatt och fortsätter;

– Vi satsar stenhårt på rekrytering men också på projekt för att man ska kunna utvecklas i sin roll på akutmottagningen.

Här hittar du lediga jobb på Capio S:t Görans Sjukhus.