Capio
Capio
Capio
AT-rekryteringsteamet är redo: från vänster Ebba Lagerkvist, Hanna Wagenius och Katarina Hallén Grufman.

Höstens AT-rekrytering i full gång

12 oktober 2023

Den här veckan har höstens stora AT-rekryteringen genomförts på Capio S:t Göran. Totalt 72 kandidater har tagits emot för intervju för de 30 AT-tjänster som startar vecka 49 och 10.  

Vid en liten reception utanför Sjukhusledning/Administration har kandidaterna fått registrera sig, och sen slå sig ner och vänta. Sen har de fått träffa några av sjukhusets rekryterare: AT-studiechef Katarina Hallén Grufman, HR-specialist Ebba Lagerkvist och Hanna Wagenius, rekryteringsansvarig på HR-avdelningen.

En bit inne på den tredje och sista rekryteringsdagen är de tre väldigt nöjda med utfallet och hur intervjuerna fungerat rent praktiskt.

 Det har gått fantastiskt tycker jag, det är väldigt trevligt att kunna ta emot kandidaterna här uppe på sjukhusledningen, säger Katarina Hallén Grufman.

 Det har känts jättebra. I år har vi tagit emot 10 fler sökande än förra året, men det har flutit på fint och den feedback vi har fått är att de känt sig väl bemötta och välkomna hit, säger Hanna Wagenius.

”Alla sökande ska behandlas lika”

De 72 sökande som intervjuats är ett urval av totalt 360 sökande, som valts ut ifrån sina meriter som tidigare erfarenhet av arbete i akutsjukvård och forskning. 

Själva intervjuerna sker enligt en strikt mall för frågor och bedömning av svar, berättar Hanna Wagenius.

 Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering, både i första urvalet och under själva intervjuerna. Det betyder att alla får samma frågor och bedöms efter samma kriterier, och inget annat ska spela in. Alla sökande ska behandlas lika, framhåller hon. 

Att få möta de sökande till AT-tjänsterna har varit roligt, och särskilt att få höra varför de sökt sig hit.

 Det som är väldigt roligt att höra av de sökande är hur många som sökt för att de känner någon som gjort AT, eller har jobbat här tidigare, som rekommenderat Capio S:t Göran. Särskilt arbetet på Akutmottagningen verkar de hört mycket positivt om, vilket är väldigt kul, säger Hanna Wagenius.