Capio
Capio
Capio
Johanna Riikonen hjälper en patient med telemetriövervakning en bärbar dosa som registrerar hjärtats rytm.
Johanna Riikonen hjälper en patient med telemetriövervakning en bärbar dosa som registrerar hjärtats rytm.

Från konsultjobb till fast anställning

10 mars 2023

Johanna Riikonen arbetar som sjuksköterska på Neurologiska klinikens avdelningar. Efter nästan tre år som bemanningskonsult valde hon att stanna och bli fast anställd.

Intresserad av att jobba hos oss?

Läs mer om våra lediga jobb här

Hon har inte arbetat på så många sjukhus tidigare, och konsultuppdraget här är det längsta hon har haft hos en vårdgivare.

– Jag trivs på Neurologiska kliniken och uppskattar den trevliga stämningen. Teamet här är välkomnande. Därför ville jag stanna när mitt konsultuppdrag tog slut.

Tur med arbeten

Idag arbetar Johanna Riikonen halvtid. Samtidigt studerar hon halvtid till specialistsjuksköterska inom medicinsk vård. I januari i år blev hon fastanställd, någon månad innan Regionen Stockholms nya regler för bemanningspersonal presenterades.

– För mig är det mycket slumpen som styrt var jag hamnat. Jag har inte prövat att arbeta på så många olika ställen som konsult. Jag tycker att jag haft tur som hamnat rätt.

En stor skillnad mellan inhyrd konsult och fastanställd sjuksköterska brukar vara att konsulterna arbetar med den dagliga vården av patienterna. De deltar normalt inte i organisationens interna arbete och möten. Men eftersom Johanna hade ett längre konsultuppdrag deltog hon även på arbetsplatsmöten (APT) och liknande.

Kände till Capio S:t Görans

– Mot slutet av mitt konsultuppdrag var det flera medarbetare som trodde att jag var fast anställd. Jag hade jobbat med dem så länge.

Johanna har tidigare arbetat med akuta neurologiska patienter på Karolinska sjukhuset. När det längre uppdraget på Capio S:t Görans blev ledigt visste hon direkt att hon ville ha det.

– Jag hade praktiserat på sjukhuset under termin fyra under min sjuksköterskeutbildning. Jag visste att det var en bra plats att arbeta på, förklarar hon.

Kommer nära patienterna

Det bästa med att jobba på Neurologiska kliniken, enligt Johanna Riikonen, är att det är varierande och stimulerande. Det är ofta snabba förändringar i ett växlande tempo.

– Det är spännande att arbeta med en sådan intressant patientgrupp som neurologiska patienter är. Jag kommer patienterna väldigt nära som sjuksköterska och uppskattar också att arbeta tillsammans med mina kollegor.

Intresserad av att jobba hos oss?

Läs mer om våra lediga jobb här

Följ oss i sociala medier