Capio
Capio
Capio
Sjuksköterskan Julie Douib och vårdenhetschef Emma Sandström på Ortopedklinikens vårdavdelningar 34/35.
Sjuksköterskan Julie Douib och vårdenhetschef Emma Sandström på Ortopedklinikens vårdavdelningar 34/35.

Framtidens arbetsmodell på Ortopedens avdelningar

5 april 2023

Är du sjuksköterska och vill testa framtidens arbetstidsmodell? Jobba 80 procent och få 100 procent lön.

– Vi på S:t Göran gillar att testa nya idéer och vill därför införa en ny arbetstidsmodell som kommer att testas på Ortopedkliniken med start hösten 2023, berättar Emma Sandström, vårdenhetschef på ortopedklinikens vårdavdelningar 34/35.

– Detta är en unik chans att få vara med i ett pilotprojekt där vi testar ett nytt arbetssätt som innebär 80 procents tjänstgöringsgrad med 100 procents lön.

Pilotprojektet startar hösten 2023 och kommer pågå under 2 års tid. I korthet innebär det att man jobbar 31,3 timmar per vecka under september till maj. Över sommarperioden, juni till augusti jobbar man heltid i den förmånliga poängmodellen. 

Den kliniska tjänstgöringstiden blir 80 procent och två procent, eller tre dagar per termin, kommer läggas på utbildning och kompetensutveckling. 

Om Ortopedkliniken

Ortopedkliniken har två vårdavdelningar. På avdelning 34 vårdas patienter som genomgår planerade protesoperationer i knän, höfter och axlar. Patienter som vårdas på avdelning 35 läggs in via akutmottagningen för akuta åkommor såsom frakturer, infektioner och andra skador på rörelseapparaten.

Här arbetar man i team bestående av patient, sjuksköterska, undersköterska, läkare, fysioterapeut och arbetsterapeut. Kliniken har ett välfungerande flöde med korta vårdtider och ett gott samarbete med rehabiliterings- och geriatriska instanser.

– Hos oss är det viktigt att du som sjuksköterska får bra stöttning och kan känna dig trygg och kompetent inom ortopedisk omvårdnad. Vi erbjuder individuell inskolning som skräddarsys efter dina behov och kompetensnivå.

Lära och utvecklas

- Du roterar periodvis mellan avdelning 34 och 35 vilket ger dig en stor bredd i rollen som sjuksköterska samtidigt som du får en variation i ditt arbete. Hos oss arbetar vi i treskift.

- Vi söker dig som har ett par års erfarenhet som sjuksköterska. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av akut- eller ortopedisk vård men det viktigaste för oss är att du vill lära dig och utvecklas. För att få en plats i projektet behöver du ansöka så snart som möjligt då antalet platser är begränsade, säger Emma Sandström.

Följ oss i sociala medier