Capio
Capio
bebishand

Förlossningskliniken BB S:t Göran öppnar 1 april 2023

27 mars 2023

Om fyra dagar, den 1 april 2023, öppnas äntligen den nya förlossningskliniken på Capio S:t Görans Sjukhus i Stockholm – BB S:t Göran! Just nu pågår utbildning av medarbetarna som ska arbeta på förlossningskliniken och förberedelserna för invigningen är i full gång.

– Ledningsteamet och all personal är på plats i de nya lokalerna, redo att ta emot födande och ge dem den bästa vården som möjligt. Vi har specialistmödravård, antenatalvård, eftervård och neonatalvård på vår förlossningsklinik, säger Malin Thorsell, verksamhetschef på BB S:t Göran och fortsätter:

– Vi har haft en omsorgsfull rekryteringsprocess för att säkerställa en jämn fördelning av personal från alla sjukhus i regionen, vilket är bra för samarbetet kring förlossningsvården inom hela Region Stockholm.

– Det är extra glädjande att flera barnmorskor också har valt att återvända till förlossningsvården, och bli en del av det spännande projektet att bygga upp en helt ny förlossningsklinik från grunden, säger Hanne Fjellvang, vårdenhetschef på BB S:t Göran.

Välkommen på invigningen av BB S:t Göran

Förlossningskliniken BB S:t Göran kommer att invigas med en högtidlig ceremoni, fredag den 31 april. Det kommer bland annat vara invigningstal, rundvandring i lokalerna och avslutningsvis tårta på GöranTerassen.

Press och media är varmt välkomna på invigningen. Mejla till press@capiostgoran.se om du vill ha en inbjudan.

Vi ser fram emot att välkomna alla födande och deras familjer till vår nya förlossningsklinik!i

Följ oss i sociala medier