Capio
Capio
Capio
Jian Amiri och Leyla Mohamed vid EKG-apparaten på avdelning 45/50.
Jian Amiri och Leyla Mohamed vid EKG-apparaten på avdelning 45/50.

De lämnade konsultvärlden för sin favoritavdelning

2 mars 2023

Leyla Mohamed och Jian Amiri lämnade båda nästan samtidigt jobb som konsulter på bemanningsföretag för fast jobb på avdelning 45/50. Hon i augusti förra året och han i september.

Intresserad av att jobba hos oss?

Läs mer om våra lediga jobb här

När man kommer in på avdelningen så slås man av de ljust blågrå och vita väggarna som omsluter en den breda korridoren. Här råder en lugn och trygg stämning. Medarbetare som passerar till fikarummet hälsar glatt.

Det är förmiddag och i köket pågår lunchförberedelserna. Det ligger i nära anslutning till arbetsrum med datorer. Och där precis här vid ingången, ligger även Leyla Mohameds arbetsrum. Hon är biträdande vårdenhetschef på avdelning 45/50.

Från 2019, under pandemin jobbade hon som konsult på avdelningen, med några korta utflykter till andra sjukhus, bland annat till Huddinge, Kalmar och Hudiksvall.

Förstahandsvalet för båda

– Jag trivdes så bra här. Arbetsgruppen är bra, alla är glada, lojala. Jag ville tillbaka. Och så ringde de och ville att jag skulle söka tjänsten som biträdande vårdenhetschef. Jag hade ändå tänkt söka mig tillbaka, till någon av sjukskötersketjänsterna på avdelningen. Men ledningen såg mig, vad jag kunde och det här blev jättebra, säger Leyla Mohamed med ett leende.

För Jian Amiri är avdelning 45/50 också förstahandsvalet. Han har precis som Leyla Mohamed också jobbat som konsult på de flesta av sjukhusen i Storstockholm.

– Jag är specialistsjuksköterska inom Medicin och jag letade efter en arbetsplats där jag kan få använda mina kunskaper. Som konsult kan man inte alltid få det, utan hamnar på lite olika ställen. Här blev jag erbjuden att arbeta som omvårdnadsledande sjuksköterska (OVL) och det passade mig perfekt.

Många svårt sjuka patienter

–  Här är jag en resurs i vården av de svårt sjuka. Jag stöttar sjuksköterskor i arbetet, och är ett skyddsnät för de nya. Och det är det jag gillar med vården här. Det ger lite motstånd och är tufft ibland. Vi vårdar alla typer av medicinska patienter, svårt sjuka, till och med cancerpatienter. Det är bara Nya Karolinska som vårdar fler patienter med så många olika medicinska diagnoser än vad vi gör, säger Jian Amiri.

Båda har som konsulter sett baksidorna inom vården. Svårigheten att få ledigt med några veckors varsel, eller alls, och tuffa arbetsscheman utan luft i. Valet av Capio S:t Görans Sjukhus är väldigt medvetet val från bådas sida.

– Jag tycker om storleken på S:t Göran. Det är lagom stort. Och jag kan nästan ta ledigt när jag vill. Poängmodellen vi har ger också valmöjligheter för medarbetarna. Så ser det inte ut på andra sjukhus, säger Leyla Mohamed.

Capio ger flexibilitet

– Capio och andra privata vårdgivare ger personalen större flexibilitet. Man hittar lösningar på natt- och helgtjänstgöring. Det är mer flexibelt för oss som jobbar här, säger Jian Amiri.

Men det finns en till viktig anledning som lockat dem båda från konsultvärlden till fasta tjänster på sjukhuset.

– Jag gillar blandningen av medarbetare här. Vi har olika åldrar och olika bakgrunder. Alla får plats, säger Leyla Mohamed.

– Ja, jag håller med. Alla är välkomna här, säger Jian Amiri.

Fakta:

På avdelning 45/50 tar man hand om patienter med sjukdomar i blodet, de blodbildande eller lymfatiska systemen (hematologiska) och onkologiska sjukdomar. Här vårdas även patienter med sjukdomar i mag-tarmkanalen och levern på gastroenterologienheten.

Intresserad av att jobba hos oss?

Läs mer om våra lediga jobb här

Följ oss i sociala medier