Capio
Capio
Capio
Den danska delegationen och värdarna från Prostatacancercentrum samlade.

Danskt finbesök till Prostatacancercentrum

11 december 2023

Den 8/12 kom en stor delegation från Rigshospitalet och Næstved Sygehus på besök för att lära sig mer om Capio S:t Görans sätt att skapa och arbeta med ett samlat Prostatacancercentrum.

Under besöket fick de en genomgång från professor Henrik Grönberg och medarbetare från Prostatacancercentrum om tanken bakom, hur vi infört det, och vilka fördelar vi sett.

Besökarna från Danmark fick en rundvandring i våra lokaler, samt möjlighet att träffa olika grupper av medarbetare för att diskutera närmare hur införandet kan göras, och hur det påverkat deras arbete. 

Andreas Røder, överläkare i urologi vid Rigshospitalet, berättade att han var mycket nöjd med insikterna från besöket.

– Prostatacancer är en den vanligaste cancerformen inom urologi i Danmark, och vi tror att det kan finnas stor vinning med mer samlat, gemensamt, centrum för de patienterna med ”en väg in”. Därför ville vi lära mer om hur det kan genomföras praktiskt, och hur man kan övervinna olika hinder på vägen, förklarar han.  

– Här ser vi att ni har byggt upp en verksamhet med både hjärta och hjärna, och satt patienten i centrum. Ni har anpassat efter vad som blir en enkel och bra process för patienten, inte utifrån varje avdelnings önskemål, framhåller Andreas Røder.