Capio
Capio
Capio
Gruppbild på Minna Lönnstedt, Gustaf Storm och Peter Mangell

Capio Awards pris för Kvalitet går till Peter Mangell

26 juni 2023

Den 26/6 delades Capio Awards pris för Kvalitet ut till överläkare Peter Mangell på Capio S:t Görans Sjukhus, för hans fantastiska arbete på Kirurgkliniken

Priset i form av diplom, blommor och tårta delades ut av sjukhusets VD Gustaf Storm och Kirurgklinikens verksamhetschef Minna Lönnstedt. De lyfte fram de mycket goda kvalitetsresultat inom kolo-rektalcancerkirurgi som Peter Mangell och hans kollegor ligger bakom. Även Peters fokus på att involvera patienter och att lära och inspirera yngre kollegor låg bakom priset.  

– Jag känner mig oerhört glad och stolt, det känns väldigt stimulerande, kommenterade Peter Mangell själv.  

Så här lyder nomineringen:

”Överläkare Peter Mangell driver kvalitetsresultat med en hög kvalitet för patienter som behöver cancerkirurgi vid kolo-rektalcancer. Hela sektionen för kolo-rektalkirurgi ligger bland de högsta i Sveriges kvalitetsresultat i INCA (cancerregister).  

Peter involverar alltid patienten direkt vid aktuell diagnos, ger muntlig och skriftlig information, har fantastiska kvalitetsresultat kirurgiskt och opererar i robot för att minska ingreppets storlek med korta vårdtider. Peter bidrar till att sektionen regelbundet följer upp sina resultat, CROM/PROM/PREM och vill ständigt bli bättre. Han är öppen att i ett lärandesyfte och kulturbärare genom att prata om misstag, patienternas input och även det som är svårt.  

 Jag ser Peter som väl värd att få Capio Awards kvalitetspris”. 

Capio Awards består av fyra priser där medarbetarna på Capio nominerar sina kollegor till priser som går i linje med våra värderingar Kvalitet, Samhällsansvar, Innovation och Empowerment. Det finns även ett femte pris som är ett Patientpris där patienterna själva fått nominera sin vårdgivare.

Följ oss i sociala medier