Capio
Capio
Capio
Lena Westholm och Sofia Östergren i korridoren på plan 3, BB S:t Göran.

BB S:t Göran växlar upp inför utökning

27 december 2023

På BB S:t Göran finns i dag två biträdande vårdenhetschefer – men inom kort ska de bli tre, för att hantera den växande verksamheten, som utökar stort under 2024 och 2025.

Sofia Östergren och Lena Westholm har arbetat på BB S:t Göran sedan en knapp månad innan starten första april. Nu snart tio månader senare är verksamheten i full gång, och tar nu sikte på kommande utökningar. 2024 ska antalet födslar öka med ytterligare 400 och under 2025 med 1 000 till.

Samtidigt finns det kvar en ”nybyggaranda”, menar Sofia och Lena.

– På ett sätt känns det som att vi ”alltid” har funnits, allting känns så självklart. Men ibland får man stanna upp och komma ihåg att vi fortfarande är en ny verksamhet. Det finns mycket kvar att göra och utveckla, och goda möjligheter att vara med och påverka och driva, berättar Sofia Östergren.  

–  Det har varit väldigt roligt sedan start, men förstås också mycket att göra. Det är alltid en utmaning att både balansera det vardagliga arbetet i en akut verksamhet, med scheman och sjukluckor, och att hålla blicken på framtiden och det vi vill och behöver göra för det, säger Lena Westholm. 

Utökning och utveckling

För att ta hand om det ökande antalet födslar behöver de cirka 110 medarbetare som finns i dag på BB S:t Göran också öka i antal 2024. Därför behövs en utökning med ytterligare en biträdande vårdenhetschef. Både för det dagliga arbetet, och för att driva utveckling och utökning.

– En sak som känns väldigt bra med att jobba här är vara så nära den kliniska vardagen. Jag arbetar normalt sett inte kliniskt, utom under sommarmånaderna, men vi är väldigt närvarande i den dagliga verksamheten, och det känns roligt, berättar Sofia Östergren.

Som biträdande vårdenhetschefer får de ibland rycka ut extra och lämna möten och skrivbord för glädjen i att se barn komma till världen.

En stor del av trivseln kommer förstås från samarbetet och teamarbetet medarbetare emellan.

– Det är fantastisk grupp av medarbetare som gillar varandra mycket, och som jobbar tillsammans för att ge god vård och göra det bästa för våra familjer, säger Lena Westholm.