Capio
Capio
Capio
medarbetare klipper bandet

BB S:t Göran är invigt!

31 mars 2023

I dag 31/3 hölls högtidlig invigning av vår nya förlossningsklinik Capio BB S:t Göran, som blir ett välkommet tillskott till förlossningsvården i Stockholm.

På invigningen inledde hälso- och sjukvårdsregionråd Talla Alkurdi med att tala om BB S:t Göran som ett efterlängtat tillskott för trygg förlossningsvård i Region Stockholm, och tacka alla som kämpat för att göra det möjligt.

Efter 135 år är det dags

VD Peter Holm lyfte i sin tur fram att nu – 135 år sedan starten för S:t Görans Sjukhus – var det på tiden att öppna en förlossningsklinik på sjukhuset. Något som påverkat hela sjukhuset, och krävt ett väldigt intensivt förberedelsearbete, när vi nu blir en del av Region Stockholms samlade förlossningsvård. Han välkomnade återigen alla de nya medarbetare och nya yrkeskategorier och kompetenser vi fått till sjukhuset – tillsammans är vi framtidens akutsjukhus, och från och med nu med förlossningsvård.

"Nyfikna och modiga" i förlossningsvården

Till sist fick BB S:t Görans verksamhetschef Malin Thorsell och vårdenhetschef Hanne Fjellvang berätta om hur de ser på vårt ledord ”vi är nyfikna och modiga”. Att vara nyfikna och modiga är något som präglar de medarbetare som sökt sig till BB S:t Göran, att söka sig till en ny verksamhet, menade Malin Thorsell.

Vi bidrar till framtidens förlossningsvård

Hanne Fjellvang lyfte fram möjligheten att få bygga upp en ny förlossningsklinik, med en vårdfilosofi att ha hög närvaro i aktiva fasen och att arbeta under samma tak med eftervård och neonatalvård. Med BB S:t Göran möjliggörs sådana arbetssätt, och vi bidrar till framtidens förlossningsvård.

Nu är det invigt!

​​​​​​​Tillsammans klippte talarna tillsammans de fyra invigningsbanden, ett för regionen, ett för sjukhuset, ett för BB S:t Göran, och ett för de blivande familjerna. Därmed förklarade de BB S:t Göran för invigt.

I samband med invigningen fick deltagarna gå på en guidad rundtur i lokalerna och se på de fina, hemtrevligt inredda förlossningsrummen.  

Vi ser fram emot att välkomna alla födande och deras familjer till vår nya förlossningsklinik när BB S:t Göran öppnar kl. 08:00 imorgon 1 april.

Bilder från invigningen

fasad förlossning
fasad förlossning

Följ oss i sociala medier