Capio
Capio
Capio
Yinghua Li
Yinghua Li är med och skapar en familjecentrerad vård på sjukhusets nya förlossningsklinik.

Vardagshjälte med fokus på de minsta

7 november 2022

Capio S:t Görans Sjukhus har varit ett sjukhus för vuxna. Men nya BB S:t Göran gör att de nyfödda barnen och deras föräldrar nu får plats. Och då behövs läkare inom andra specialiteter, som neonatalläkare.

Yinghua Li är medicinskt ansvarig läkare i neonatologi (barnläkare) på sjukhusets nya förlossningsklinik. Han har jobbat på fyra av sju av Sveriges universitetssjukhus med neonatalvård.

Bland annat på Neo-IVA Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och på Drottning Silvias Barnsjukhus/Sahlgrenska i Göteborg. Han har även blivit utsedd till Sveriges bästa handledare för barnläkare.

– Med 34 år i yrket, både i Kina och i Sverige, så kan jag säga att vår neonatalvård på förlossningskliniken är unik. Alla barn kommer att vårdas tillsammans med sina föräldrar och inte separat, en skillnad jämfört med annan förlossningsvård.

Familjecentrerad neonatalvård

– Våra rum är anpassade för både neonatalvård, alltså för de tidigt födda och sjuka nyfödda. Vi jobbar integrerat med båda. Och vi vet att de nyfödda mår bra av vara med föräldrarna. Värme, hjärtrytm, doft och kärlek, allt påverkas positivt.

– Vi bedriver neonatalvård enligt evidensbaserad neonatologi. Vi använder omvårdnadsmodellen NIDCAP, eller familjecentrerad vård.

Yinghua Li är en lugn och varm person som har starkt fokus på bebisarnas bästa. Genom sin hela sitt sitt yrkesverksamma liv har han räddat livet på många för tidigt födda barn och sjuka nyfödda barn. De som arbetar med honom och känner honom menar att han är en vardagshjälte, men så ser han inte på sig själv.

Spännande utveckling

Yinghua Li ser fram emot arbetet med att starta upp en helt ny neonatalvård på den nya förlossningskliniken.

– Det känns spännande att börja på nytt, från grunden, där jag kan tillämpa mina erfarenheter och kunskaper. Vi kommer arbeta med en familjecentrerad vård och naturligtvis en hög patientsäkerhet. Och jag ser fram emot att få fler kollegor inom min specialitet, så välkomna att söka hit.

Se filmen med Yinghua Li.

Följ oss i sociala medier

alt
alt
alt

Kan detta vara bildtexten kanske?