Capio
Capio
Capio
Petra Elisson och Malin Thorsell i de lokaler på sjukhuset som används för höstens rekrytering.
Petra Elisson och Malin Thorsell i de lokaler på sjukhuset som används för höstens rekrytering.

Rekordrekrytering till BB S:t Göran

6 oktober 2022

Under hösten anställs över hundra nya medarbetare på BB S:t Göran som är sjukhusets nya förlossningsklinik. Och det är en rekrytering som går på räls.

– Det är jätteroligt att få jobba med den här rekryteringen. Vi har väldigt många barnmorskor som sökt. Och det är en engagerad och passionerad grupp. De brinner för sitt arbete och har höga ambitioner, säger Petra Elisson, som är ansvarig rekryterare.

Under hösten söks barnmorskor, biträdande vårdenhetschefer, undersköterskor, schemaplanerare, förlossningsläkare, läkare inom neonatologi och sjuksköterskor till neonatalavdelningen.

Rekordmånga rekryteringar

Rekryteringen är inte Petra Elissons största, hon har rekryterat över hundra personer förut, men hon menar att så här stora rekryteringar ofta sker i andra branscher som till exempel detaljhandel eller resebranschen och att den här rekryteringen därför är speciell på många sätt, inte minst genom de specialistutbildningar som efterfrågas.

– Region Stockholm är noga med att vi inte får anställa för många medarbetare från andra närliggande sjukhus. Vi har ett schema och måste rekrytera jämnt procentuellt bland olika yrkesgrupper så att inte någon enskild verksamhet får problem för att vi anställer för många medarbetare från dem.

Anställer i flera etapper

– Vi är noga med att betona för alla som vi intervjuar att vi kommer att rekrytera jämnt från alla sjukhus, vilket alla har stor förståelse för. Skulle det bli så att vi tackar nej till några framåt på grund av det så är det viktigt att veta att dörren inte är stängd. Vi kommer att anställda även i etapp två och etapp tre.

Under första etappen, under 2022, planeras 2000 barn att födas på BB S:t Göran.

– Ja, första etappen startar den första april nästa år och det är ett medvetet val att starta på en lördag, säger verksamhetschefen Malin Thorsell och fortsätter: då får vi full uppbackning av alla stödverksamheter, som med IT-support och liknande.

– Under nästa år, 2023, och andra etappen planerar vi för 3000 födslar för att nå tredje och sista etappen år 2025 med 4000 planerade födslar, säger Malin Thorsell.

Stort gensvar

– Många har frågat hur många barnmorskor vi kommer att anställa. Många barnmorskor jobbar deltid av olika skäl. Så antalet personer vi anställer och hur många heltidstjänster vi erbjuder blir inte samma sak, förklarar Petra Elisson.

– Vi har fått ett stort gensvar från utbildade barnmorskor som lämnat vården, men som uppmärksammat oss. De vill tillbaka och söker våra tjänster, det är jätteroligt. De ser att vi bygger en organisation med korta beslutsvägar med chefer som är närvarande i vardagen, säger Malin Thorsell.

Följ oss i sociala medier