Capio
Capio
Capio
Biträdande vårdenhetschef Maria Boudrée och vårdenhetschef Rosalba Degl'innocenti, på Centraloperation.
Biträdande vårdenhetschef Maria Boudrée och vårdenhetschef Rosalba Degl'innocenti, på Centraloperation.

Kortare operationsköer – stor vinst för patienterna

20 december 2022

Efter pandemin har många patienter fått vänta på sina operationer i regionen. Sedan i våras har operationsteamen på Capio S:t Görans Sjukhus jobbat extra nästan varje helg. Extrainsatserna har lett till både kortare operationsköer och fler nöjda patienter.

– Vi gör det här för patienternas skull. Bitvis har köerna varit långa och vi vet att det finns stora behov. Därför känns det viktigt att vi kunnat göra den här stora insatsen, säger Rosalba Degl'innocenti som är vårdenhetschef på Centraloperation.

Det är medarbetare från hela tre kliniker som klarat bedriften. Anestesikliniken med Centraloperation tillsammans med de två kirurg- och ortopedklinikerna.

Många patienter har fått snabbare hjälp

De ortopediska och kirurgiska teamen har opererat under helgerna, med ett kort uppehåll för sommaren.

Kirurgerna har arbetat mycket med mycket robotkirurgi, med patienter som haft urologiska problem men även gallor, bråck och mage, och då inom övre gastro. Ortopedteamen har i sin tur satsat på att operera främst höfter, knän och axlar.

Medarbetarna har ställt upp

– Det här är personal med hög kompetens som går in och arbetar extra, och vi har haft ett högt flöde, på mellan sju och nio patienter varje helg. Vi är jätteglada att så många medarbetare har ställt upp till hundra procent, säger Rosalba Degl'innocenti.

– Många tycker också att det varit kul. Man har blivit ett tight team som gått in och jobbat lördagar eller söndagar. Jag har tagit något pass själv. Det är roligt men också tufft, för det är ett krävande arbete, säger biträdande vårdenhetschefen Maria Boudrée.

Tidsbegränsad insats

– Vi har också kunnat skifta och byta operationer som går i vårt normala flöde under dagtid mot helgplaneringen. Därför har vi kunnat ordna bättre lösningar för våra patienter. Våra operationsplanerare är viktiga här, framhåller Rosalba Degl'innocenti.

– Vi är glada över att ha kunnat göra det här för våra patienter. Men många av oss är också lite slitna efter den här extrainsatsen. Därför blir det skönt med lite julledighet, säger Maria Boudrée.

Är du intresserad av att jobba på Centaloperation? Läs mer här. 

Följ oss i sociala medier