Läkare och sjuksköterska sitter och talar på ett mottagningsrum. Läkare och sjuksköterska sitter och talar på ett mottagningsrum.

Prostatacancercentrum

Capio S:t Görans Prostatacancercentrum är ett av Sveriges ledande prostatacancercentrum. Här finns all kompetens samlad för diagnostik, behandling och uppföljning av prostatacancer. För att garantera den bästa vården introducerar vi kontinuerligt ny teknik och behandling baserad på den senaste forskningen.

Observera att det kan förekomma förlängda svarstider samt att din vidare utredning kring prostatadiagnostik är något längre än vanligt på grund av den rådande Covid-19 pandemin.

Just nu sker stora förbättringar inom prostatacancerdiagnostik och behandling som gör att vi kan hitta prostatacancer tidigare och behandla bättre. Därför jobbar vi på Capio Prostatacancercentrum i nära samarbete med ledande forskare inom prostatacancer.

Vår vård bygger på våra kärnvärden om medmänsklighet och kunskap och att vi lyckas attrahera och behålla riktigt bra personal.

Påbörja diagnostik av prostatacancer

Vi har haft ett hårt tryck på vår mottagning under våren med många som önskat utredning för prostatacancer hos oss. Vi har därför inte möjlighet att starta utredningen under tidsperioden 1/6 - 9/8, utan vi ber dig återkomma till våran hemsida som startar upp igen efter sommaren vecka 32. Om du har uttalande besvär eller frågor innan dess får du höra av dig till din vårdcentral/husläkare mottagning.

Kriterier för prostatacancertest
    • Ej tidigare vara diagnostiserad med prostatacancer
    • Män mellan 45-75 år
    • Ingen remiss behövs
    • Utredning sker i Stockholm även för utomlänspatienter
    • För att prostatacancertesta besök Unilabs i Stockholm

Videobesök i vården

Om möjligt kan vi erbjuda videobesök som ett alternativ till mottagningsbesök eller telefonkontakt. Alla mottagningar erbjuder ej videobesök. En avgiftsfri faktura skickas hem till dig. Frikort gäller.

 • För bästa upplevelse rekommenderas att du använder dator
 • Koppla upp dig i god tid så att du vet att allt fungerar som det ska

Manual för hur du ansluter till Videobesök.