Pris för schysst AT-rekrytering

Capio S:t Göran är ett av de 31 sjukhus som får SYLF:s utmärkelse för ”Schysst Rekrytering”, för vårt sätt att arbeta med AT-rekrytering. Det är ett resultat av ett långsiktigt arbete med förbättringar inom flera områden för ökad tydlighet, transparens och kommunikation.

Utmärkelsen delas ut av SYLF (Sveriges Yngre Läkares Förening) till de arbetsgivare som kan visa att deras AT-rekrytering är väl utformad och följer följande kriterier:

  • AT-tjänsterna utlyses offentligt.
  • Meritkriterierna framgår i annonserna.
  • Beskrivningen av tjänsterna är rättvisande.
  • Arbetsgivaren använder en strukturerad metod för intervjuer och tester.
  • SYLF erbjuds att med bibehållen lön sitta med vid intervjuer.
  • Arbetsgivaren kan utifrån förväntad förmåga motivera vem som kallas till intervju och vem som erbjuds en tjänst.
  • Arbetsgivaren analyserar fördelningen av kön, ålder och utbildningsland i rekryteringens olika steg – och kan förklara eventuell snedfördelning.
  • SYLF bedömer att arbetsgivaren inte missgynnar strukturellt.

Långsiktigt arbete för transparens och tydlighet

Här på sjukhuset har vår sjukhusövergripande AT-chef Christopher Tägtström och HR-specialist Anna Kronberg arbetat med att utveckla vår AT-rekrytering. Så här berättar Anna Kronberg. 

– På sjukhuset har vi länge arbetat med en kompetensbaserad rekrytering för våra AT-läkare. Jag och Christopher började arbeta med AT-rekryteringen våren 2019 tillsammans med våra AT-studierektorer. Vi har sedan dess arbetat igenom hela rekryteringsprocessen och arbetat med förbättringar inom flera områden. Vi har arbetat med vår annons och förtydligat våra krav och meriterande erfarenhet. Samtidigt som vi har arbetat med en större tydlighet och transparens i all kommunikation med kandidaterna. Sedan har vi lagt mycket tid på att fortsätta utveckla våra intervjuer och en rättvis och kompetensbaserad beslutsprocess, berättar Anna Kronberg.

Självklarhet med rättvis rekrytering

– För oss är det en självklarhet att arbeta med en rättvis rekryteringsprocess och det är väldigt roligt att SYLF uppmärksammar det arbete vi gjort, tillägger hon. 

– Det är viktigt med en bra rekrytering av AT då vi rekryterar flera av våra ST-läkare ur AT-gruppen. Därför blir det viktigt för sjukhuset i stort att vi har en bra och schysst process för AT-rekrytering, tillägger Christopher Tägtström. 

Du kan läsa mer om utmärkelsen här samt om vilka sjukhus som fått utmärkelsen.

Kategori och ämnen

Nyhet
Medarbetare