Kronprinsessparet besökte medarbetare från sjukhuset

Onsdagen den 24 juni genomförde DD.KK.HH. Kronprinsessan och Prins Daniel ett besök hos medarbetare på Capio S:t Görans Sjukhus.

Onsdagen den 24 juni genomförde DD.KK.HH. Kronprinsessan och Prins Daniel ett besök hos medarbetare på Capio S:t Görans Sjukhus.

Under onsdagseftermiddagen, i strålande sol, träffade Kronprinsessparet fyra medarbetare på Göranterassens uteplats vid sjukhuset. Medarbetarna berättade för Kronprinsessparet om hur covid-19-pandemin påverkat deras arbete och vardag.

Daniel Brodin, biträdande överläkare och lungspecialist från avdelning 20, berättade om läkemedel som visat sig ha verkan mot covid-19. En vetenskaplig studie om detta har nu startats på sjukhuset. Han berättade också om hur medarbetare på sjukhuset samarbetat och byggt om snarkapparater till högflödesgrimmor, för att ge covid-patienterna bättre andningsunderstöd med syrgas.

Rehabilitering och omställning

Kronprinsessparet 2.jpg

Lisa Gyllenqvist, sjuksköterska på Intensivvårdsavdelningen (IVA) berättade om hur man arbetar med rehabilitering av patienter som varit nedsövda i respirator i flera veckor. Kronprinsessparet frågade om svårigheterna som medarbetarna möter i arbetet under covid-pandemin. Jenny Berglund, undersköterska och koordinator på avdelning 22, berättade att det blivit många svåra samtal med anhöriga, på grund av besöksförbudet.

Kronprinsessan frågade också sjuksköterskan Othilia Lind om den omställning som hon var med om när hennes avdelningar, 34 och 35, ställde om från ortopediska patienter till covid-patienter. Othilia Lind beskrev förändringen och att det gått bra att ställa om.

Kronprinsessparet följer utvecklingen

Kronprinsessparet följer utvecklingen av covid-19-pandemin och har varit i kontakt med sjukhuset tidigare i år. Kronprinsessan och Prins Daniel avslutade besöket med att tacka sjukhusets medarbetare för allt viktigt arbete som utförs.

Kategori och ämnen

Nyhet
Covid-19