Så här testar du dig för prostatacancer

Om du är mellan 45-75 år och inte tidigare diagnosticerats med prostatacancer kan Prostatacancercentrum testa om du har prostatacancer. Vi använder oss av det nya Stockholm3-testet som har visat sig vara mer träffsäker än vanlig diagnostik med PSA.

Det första steget i en prostatacancerdiagnostik är att lämna ett blodprov för analys av Stockholm3. Det gör du genom att själv följa länken nedan och svara på ett antal frågor om din hälsa. Det kostar inget att beställa ett Stockholm3-test på Prostatacancercentrum. Däremot behöver du ha tillgång till Mobilt BankID för att identifiera dig. Om du inte har tillgång till Mobilt BankID kan du ringa oss på telefon 08-58701350.

Påbörja diagnostik av prostatacancer

Vi har haft ett hårt tryck på vår mottagning under våren med många som önskat utredning för prostatacancer hos oss. Vi har därför inte möjlighet att starta utredningen under tidsperioden 1/6 - 9/8, utan vi ber dig återkomma till våran hemsida som startar upp igen efter sommaren vecka 32. Om du har uttalande besvär eller frågor innan dess får du höra av dig till din vårdcentral/husläkare mottagning.

Kriterier för prostatacancertest
    • Ej tidigare vara diagnostiserad med prostatacancer
    • Män mellan 45-75 år
    • Ingen remiss behövs
    • Utredning sker i Stockholm även för utomlänspatienter
    • För att prostatacancertesta besök Unilabs i Stockholm