Capio
Capio

Rehabkoordinator till Capio VC Södermalm och Capio VC Slussen

Sista ansökningsdag: 2023-10-05

Publicerades: 2023-09-05

Om oss

Välkommen till oss på Slussens vårdcentral!

Capio Vårdcentral Slussen har ett utmärkt läge mitt i Stockholm! Med kommunikationer, t-bana och busstation alldeles i närheten, vilket gör att det är lätt att ta sig till och från mottagningen. Vi är en välfungerande enhet med vårdcentral och hemsjukvård. Vi har även psykologer och rehabkoordinator på plats. Vi är ett team på ca 20 medarbetare med god sammanhållning och en stark laganda. Vi arbetar tvärprofessionellt kring våra patienter vilket både främjar en god arbetsmiljö och vi strävar efter att erbjuda våra 8300 listade patienter bästa möjliga vård. Välkommen i gänget!

Beskrivning av tjänst

Beskrivning

Rehabiliteringskoordinatorn (rehabkoordinator) stödjer sjukskrivna patienter i rehabiliteringsprocessen och ska underlätta för patienten att återgå i arbete eller inträda i arbetslivet. Rehabkoordinatorns stöd och samordning fungerar också som en resurs för läkaren och övriga hälsoprofessioner i rehabiliterings- och sjukskrivningsfrågor. 

Vi söker en rehabkoordinator för arbete på Capio Vårdcentral Slussen och Capio Vårdcentral Södermalm, delad tjänst mellan 2 vårdcentraler. Tjänsten är 60 %, 30 % på Södermalm och 30 % på Slussen.

Capio Vårdcentral Slussen ligger på Götgatan 14 och Capio Vårdcentral Södermalm ligger på Wollmar Yxkullsgatan 25. Både Capio Vårdcentral Slussen och Capio Vårdcentral Södermalm har ca 8000 listade patienter var. De är båda trevliga vårdcentraler med ca 15-20 medarbetare. 

Ansvar och arbetsuppgifter

Rehabkoordinatorn har tre arbetsområden:

 • stöd till patienten
 • intern samordning av rehabilitering och sjukskrivning
 • samverkan med externa aktörer, t.ex. Försäkringskassan och arbetsgivare.

Du får även möjlighet att initiera och delta i förbättringsarbete inom området.

Ex. på arbetsuppgifter som ingår:

  • Utveckla arbetssätt och metoder för att främja tidiga insatser i sjukskrivningsprocessen
  • Utveckla rutiner för en effektiv och patientsäker sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocess på vårdcentralerna
  • Identifiera patienter som är i behov av samordnade åtgärder för att undvika eller minska sjukskrivning
  • Kartläggning och koordinering av försäkringsmedicinska insatser
  • Samverka inom vårdcentralen samt med andra myndigheter

Det finns möjlighet att förlägga delar av ditt arbete på distans. Du samverkar med läkare, psykologer och övrig vårdpersonal kring planering av arbetsåtergång och övriga insatser samt deltar i olika former av nätverksmöten och vårdplaneringar med såväl vården, arbetsgivare och myndigheter. Kontakten med patienten sker  via telefon, fysiskt besök eller videomöte.

Kvalifikationer

 • Rehabkoordinatorn ska vara legitimerad sjukvårdsprofession eller socionom med flerårig erfarenhet av rehabilitering och gått Karolinska Institutets kurs "Koordineringsinsatser - att koordinera sjukskrivnings- & rehabiliteringsprocessen (7,5 hp)” eller ha motsvarande kännedom om försäkringsmedicin.

Villkor

Tjänsten är på 60 % fördelat på 2 vårdcentraler. Provanställning tillämpas 6 månader. 

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Deltid

Sysselsättningsgrad

60

Lön

Månadslön

Tillträde

2023-10-01

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: kvalitet, samhällsansvar, innovation och empowerment. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i fem länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.