Capio
Capio

Psykolog

Sista ansökningsdag: 2023-10-14

Publicerades: 2023-09-14

Beskrivning av tjänst

Vi på Capio Vårdcentral Orust söker psykolog för arbete på våra verksamheter på Orust. Vi kan erbjuda dig en utvecklande arbetsplats med varierande arbetsuppgifter (dessutom med badrocksavstånd till havet). Vi är ensam aktör på Orust och har en stor bredd i uppdraget. 

På Orust arbetar vi för att skapa en vård med tillgänglighet, kontinuitet och kvalitet. För att uppnå det har våra team i uppdrag att ta hand om sina listade patienter på bästa sätt, hur de gör det är faktiskt helt upp till dem. 

För att arbeta hos oss på Orust behöver du därför:

  • Tycka om att bestämma över din egen tid;
  • Tycka att kontinuitet är viktigt;
  • Tycka om att arbeta med andra psykologer, samt andra professionsgrupper;
  • Tycka om att bygga nätverk och samverka med vårdgrannar och kommunaktörer;
  • Så småningom vilja gå i pension (dvs du behöver handleda kollegor så att någon tar över ditt jobb när det är dags); 

Arbeta i team med andra; specialistläkare, ST-läkare, sköterskor, psykologer, fysioterapeuter, arbetsterapeuter mm. 

Vilka är vi? 
Capio Vårdcentral Orust är en del av Capio Närsjukvård och bedriver primärvård på uppdrag av Västra Götalandsregionen. Vårdcentralen är modern, alldeles nybyggd och belägen i Henån. Vi har också filialer i Ellös och Svanesund samt hela vår vackra ö som arbetsplats. Idag är drygt 10 000 personer listade hos oss.  

Sammanlagt är vi ett gött gäng på 50 personer, där 96% av våra anställda i senaste medarbetarundersökningen skulle rekommendera oss som arbetsgivare till en vän! 

Vill du vara med och möta framtidens primärvård tillsammans med oss? 
Vi vill bedriva en primärvård i framkant och ser mycket positivt på om du har intresse för vårdens digitalisering och nya arbetssätt. 

I kombination med traditionell mottagningsverksamhet har vi även vår egen chatt och möjlighet till videomöte med patient. Vi bemannar chatten varje dag med framförallt sjuksköterska och läkare, men har även möjlighet att konsultera våra övriga professioner som vi har på vårdcentralen och rehab.  

Arbetsbeskrivning 
På vårdcentralen arbetar vi i team som delas in efter patientens födelsedatum. Varje team har stort inflytande över hur man önskar ta hand om sin patientgrupp och man har tillsammans ett helhetsansvar för fördelning av arbetsuppgifter. 

Om tjänsten 
Psykologverksamheten är en naturlig del i vårdcentralens mottagningsarbete och är därför belägen centralt på vårdcentralen. Vi har idag två psykologer anställda samt en PTP. Vi har hög tillgänglighet till förstabedömning av psykolog och i regel har vi möjlighet att kontakta patienten samma dag som de söker till oss för rådgivning och uppstart av behandling. Vi arbetar i team tillsammans med rehabkoordinator och vårdsamordnare.  

Vi har som psykologer frihet att styra över våra egna tidböcker, samt själv utifrån klinisk erfarenhet och evidens, själv välja vilka metoder vi jobbar utifrån.  

Vi bygger broar och samverkar aktivt med andra vårdgrannar och kommunaktörer. Medvetenhet finns om att “vi är varandras arbetsmiljö” och att det är viktigt att ta hand om och stötta varandra. Vi deltar i en forskningsstudie om existentiella samtal för äldre, tillsammans med Göteborgs Universitet och Karlstads Universitet. Se: Samtal om åldrande i primärvård | Göteborgs universitet (gu.se) 
 
I tjänsten ingår bland annat: 
- rådgivning och bedömning; 
- att utreda, bedöma och behandla lindrig och medelsvår psykisk ohälsa; 
- att samordna rehabiliteringsinsatser tillsammans med vårdsamordnare och rehabkoordinator och andra yrkesgrupper; 
- delta och ingå i patientutbildningen exempelvis stresskola, samt asthma och kol skola, se Astma/KOL–teamet på Capio Orust vinner patientpris 
- samverka och bygga nätverk med vårdgrannar och kommunaktörer.  

Kvalifikationer 
Leg psykolog, gärna med erfarenhet från arbete i primärvården.  
 
Varmt välkommen med din ansökan önskar vi på Capio Orust! 

Inför tillsvidareanställning tillämpar vi alltid 6 månaders provanställning.

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: 

Heltid/Deltid

Sysselsättningsgrad

80-100

Lön

Månadslön

Tillträde

2023-12-01

Kontaktperson Capio

Johan Ellegård, Tel:johan.ellegard@capio.se

Sanna Bialek, Tel:0722-005446

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: kvalitet, samhällsansvar, innovation och empowerment. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i fem länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.