2020-03-16, 15:59

För att förhindra spridning av det nya coronaviruset är ALLA besök till patienter på sjukhuset förbjudna.

Endast närstående med särskilt tillstånd får besöka sjukhuset. För att få tillstånd kontakta den avdelning där patienten vårdas genom vår växel 08-5870 10 00.

Innan ditt mottagningsbesök

Här har vi samlat en lista på vad som kan vara bra att känna till innan ditt besök på mottagning.

  • Ta med kallelse och ID-kort. Kom i tid!
  • Läs den skriftliga information som du har fått inför besöket/operationen, se även den patientinformation som finns under Diagnos och sjukdomar
  • Ta reda på vilka förberedelser som gäller för din undersökning eller behandling.
  • Innan ditt besök på vår preoperativa mottagning behöver du fylla i en hälsodeklaration.   

Information som gäller för ditt besök till mottagning

Boka om tid
Om du vill boka om eller boka av ditt besök ska du göra det minst 24 timmar före avtalad tid genom att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster eller ring mottagningen direkt.

Uteblivet besök
Avbokar du mindre än 24 timmar före besöket, eller om du uteblir, får du betala en avgift motsvarande den avgift som du skulle ha betalat för besöket. Detta gäller även om du är under 18 år eller har frikort.

Sms-påminnelse
För att vi ska få använda oss av påminnelser och kallelser till vård och behandling genom sms eller e-post måste vi få ditt medgivande och få den adress eller telefonnummer som ska användas.

30-minutersregeln
Får du vänta längre än 30 minuter efter inbokad tid, har du rätt att få tillbaka patientavgiften. Gäller endast om du begär det i direkt anslutning till besöket. Detta gäller inte på akutmottagningarna.

Självincheckningsterminal
Du checkar in dig själv före ditt besök i en av våra terminaler som finns placerade i huvudentrén och på våra mottagningar. När du har checkat in får du information om vilket väntrum du ska till. Läs vad som gäller för just ditt besök på din kallelse. Du betalar för ditt besök direkt i terminalen. Du kan välja att betala med kort eller få en faktura skickad hem till dig.