2020-03-16, 15:59

För att förhindra spridning av det nya coronaviruset är ALLA besök till patienter på sjukhuset förbjudna.

Endast närstående med särskilt tillstånd får besöka sjukhuset. För att få tillstånd kontakta den avdelning där patienten vårdas genom vår växel 08-5870 10 00.

Patientavgiftsfrågor

Patientavgifter

Har du frågor gällande en avgift eller en faktura du fått från oss på Capio S:t Görans Sjukhus är du välkommen att kontakta oss på Patientavgifter. Vi kan svara på frågor som rör avgifter, fakturor, frikort och hjälper dig som inte är folkbokförd i Sverige med dina vårdavgifter.

Patientavgifterna vid Capio S:t Görans sjukhus följer de avgifter som fastställts av Region Stockholm. Du hittar information om patientavgifter och regler på 1177.se

Fakturor

Våra fakturor skickas ut av Visma Financial Solutions och skall betalas inom 30 dagar. Fakturan är avgiftsfri. Har du frågor som rör inkassokostnader eller betalningsalternativ så ska du kontakta Visma direkt.

Fakturor från Röntgen, Fysiologiska kliniken samt Endoskopicentrum benämner sina fakturor som medicinsk service. Har du varit på röntgen i samband med ett besök på akutmottagningen så kommer du att bli debiterad även för besöket på röntgen.

E-frikort, frikort och högkostnadskort

Frikort gäller vid uppnått belopp 1150 kr och är giltigt ett år från då första stämplingen i frikortet gjordes. Beloppet som är frikortsgrundade skrivs in direkt vid ditt besök, även om faktura är valt som betalsätt, det kan vara bra att tänka på om du får hem en faktura trots att du har frikort.

Vårddygnskostnader och Uteblivna besök/Sena avbokningar täcks inte av frikortet och är inte heller frikortsgrundande.

På vårdguidens e-tjänster www.1177.se kan du logga in med ditt bank-id för att se information om ditt aktuella belopp samt eventuell giltighetstid för ditt frikort.

Har du betalat för mycket på ditt frikort så har du rätt till återbetalning, kontakta den vårdgivare som du senast betalade en avgift hos för återbetalning. Var Capio S:t Görans Sjukhus den vårdgivare du senast besökte så är du välkommen att kontakta Patientavgifter.

Betalningsalternativ

På Capio S:t Görans Sjukhus använder vi oss av självincheckningsterminaler där du enkelt ankomstregistrerar dig till ditt besök. Ska du betala för ditt besök så kan du i terminalen välja att betala mot faktura eller med kort. Vill du betala kontant går det bra att besöka Huvudkassan i huvudentrén som har öppet 07:00-16:00 på vardagar.

Akutmottagningen är en kontantfri mottagning. Patienter kan betala med kort eller mot faktura.

Norra Stockholms Psykiatri och Beroendecentrum Nord

Har du varit hos Norra Stockholms Psykiatri eller Beroendecentrum Nord och har fakturafrågor kontaktar du dem på 08-123 40 033, måndag-fredag klockan 9-11 samt torsdag klockan 13-15.