2020-03-16, 15:59

För att förhindra spridning av det nya coronaviruset är ALLA besök till patienter på sjukhuset förbjudna.

Endast närstående med särskilt tillstånd får besöka sjukhuset. För att få tillstånd kontakta den avdelning där patienten vårdas genom vår växel 08-5870 10 00.

Patientavgiftsfrågor

Patientavgifter

Har du frågor gällande en avgift eller en faktura du fått från oss på Capio S:t Görans Sjukhus är du välkommen att kontakta oss på Patientavgiftsservice. Vi kan svara på frågor som rör avgifter, fakturor, frikort och tar emot komplettering av underlag för eventuellt justering av vårdkostnader.

Patientavgifterna vid Capio S:t Görans sjukhus följer de avgifter som fastställts av Region Stockholm. Du hittar information om patientavgifter och regler på 1177.se

Fakturor

Våra fakturor hanteras och skickas ut av Visma Collectors och skall betalas inom 30 dagar. Fakturan är avgiftsfri. För frågor gällande påminnelseavgifter eller andra betalningsalternativ gällande fakturor vänligen kontakta Visma Collectors.

Fakturor från Röntgen, Fysiologiska kliniken samt Endoskopicentrum benämner sina fakturor som medicinsk service.

E-frikort, frikort och högkostnadskort

Frikort gäller vid uppnått belopp 1150 kr och är giltigt ett år från då frikortet påbörjades. Beloppet som är frikortsgrundade skrivs in direkt vid ditt besök, även om faktura är valt som betalsätt.

Vårddygnskostnader och Uteblivna besök/Sena avbokningar täcks inte av frikortet och är inte heller frikortsgrundande.

På vårdguidens e-tjänster www.1177.se kan du logga in med ditt bank-id för att se information om ditt aktuella belopp samt eventuell giltighetstid för ditt frikort.

Har du betalat för mycket på ditt frikort så ska du kontakta den vårdgivare som du senast betalade en avgift hos för återbetalning. Var Capio S:t Görans Sjukhus den vårdgivare du senast besökte så är du välkommen att kontakta oss på Patientavgiftsservice.

Betalningsalternativ

På mottagningarna kan du betala med kort eller välja faktura i självincheckningsautomaterna eller i kassa. Det går även bra att betala kontant i huvudkassan mellan klockan 07 och 16 som personalen på mottagningen kan hänvisa dig till efter ditt besök.

Akutmottagningen är en kontantfri mottagning. Patienter kan betala med kort eller mot faktura.

Norra Stockholms Psykiatri och Beroendecentrum Nord

Har du varit hos Norra Stockholms Psykiatri eller Beroendecentrum Nord och har fakturafrågor kontaktar du dem på 08-123 40 033, måndag-fredag klockan 9-11 samt torsdag klockan 13-15.