2020-03-16, 15:59

För att förhindra spridning av det nya coronaviruset är ALLA besök till patienter på sjukhuset förbjudna.

Endast närstående med särskilt tillstånd får besöka sjukhuset. För att få tillstånd kontakta den avdelning där patienten vårdas genom vår växel 08-5870 10 00.

Rödakorsvärdarna

Rödakorsvärdarna har för närvarande en paus från sitt uppdrag på sjukhuset tillsvidare. Detta för deras egen säkerhet då de alla befinner sig i riskgruppen för covid-19. Sidan kommer att uppdateras när de är åter.

Ett sjukhusbesök kan kännas både ovant och skrämmande. En obekant plats som är lätt att tappa bort sig i — därför finns Rödakorsvärdar.

Värdarna hjälper dig som patient eller besökare tillrätta i sjukhuset. Rödakorsvärdarna kan hjälpa till med praktiska saker som en anhörig eller vän skulle ha gjort. Blir väntetiden lång kan en pratstund vara ett välkommet avbrott.  Värdarna ersätter inte den ordinarie vårdpersonalen på sjukhuset. Värdarnas uppgift är att vara till hjälp och stöd för patient och anhörig i frågor som inte rör vården.

När du besöker Capio St Görans sjukhus nästa gång kontakta gärna Rödakorsvärdarna så försöker de hjälpa dig på bästa sätt. Värdarna syns tydligt med sina röda tröjor/västar och Rödakors-namnskylten. 

Du träffar värdarna i Entrén och på Akutmottagningen på helgfria vardagar:

Entrén:                  mån-tor 09.00-15.00 samt fre 09.00-15.00

Akuten:                  mån-fre 11.00-20.00

I stort följer rödakorsvärdarna skolans tider med uppehåll för sommar- och jullov. Sommaruppehållet varar mellan 3:e veckan i juni till sista veckan i augusti.

Röda Korset bedriver frivilligverksamhet med sjukhusvärdar på Capio S:t Göran sedan slutet av 1980. Över tiden är 25-30 rödakorsvärdar engagerade i detta uppdrag.

Har du frågor kring eller vill bli en av rödakorsvärdarna på Capio S:t Görans sjukhus? Kontakta kungsholmen@redcross.se. Fler kontktuppgifter och information finner du på Röda Korsets webbplats.