2020-03-16, 15:59

För att förhindra spridning av det nya coronaviruset är ALLA besök till patienter på sjukhuset förbjudna.

Endast närstående med särskilt tillstånd får besöka sjukhuset. För att få tillstånd kontakta den avdelning där patienten vårdas genom vår växel 08-5870 10 00.

Medicinsk sekreterare - Franziska Nömm

Franziska Nömm och kollegan Anette Skölving

"Kollegor är så viktiga, de kan lyfta en så mycket!"

Varför valde du att bli medicinsk sekreterare?

Jag studerade konst när jag fick tips om yrket och tyckte det lät väldigt spännande. Jag tycker mycket om att skriva också vilket jag har användning för. Det är ett yrke med goda jobbutsikter och som är under utveckling, jag tilltalades av att kunna skapa mig en stabil grund att stå på utifrån en yrkesutbildning.

Första jobbet var på Södersjukhusets akutmottagning och var jätteroligt. Efter tre år började jag fundera på att byta och kom i kontakt med en kursare som var på Capio S:t Görans Sjukhus och som sa att de sökte medarbetare. Nu gällde det slutenvården och det kändes roligt med annan verksamhet, dessutom kände jag att jag skulle gå bra ihop med mina nya kollegor.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Jag ser mig gärna som en språkvårdare, och det känns viktigt nu när patienten själv i större utsträckning kan få tillgång till sin journal. För framtiden så känns det också som att det finns många områden att fördjupa sig inom beroende på vad man är intresserad av. Exempelvis IT-ansvar, DRG-kodning eller mer patientkontakt i exempelvis en reception. Ibland är det också lite roande när man hittar journal-grodor.

Vad är viktigt för dig i val av arbetsplats?

För mig var det viktigt att jag fick ett gott intryck av chefen och arbetsmiljön men också av kollegorna. Kollegor är viktiga, de kan lyfta en så mycket! Jag vill gärna vara med och påverka men för att kunna säga vad jag tycker måste jag kunna känna mig trygg.

Hur skapar du balans i livet?

Det känns viktigt att ha ork att göra annat när man kommer hem och det har jag, även om det är intensivt när man precis börjat på nytt jobb. Jag tycker om att läsa, särskilt blandad svensk litteratur. Att fortsätta ha konstintresset på fritiden är viktigt, kanske ska jag läsa någon konstkurs kvällstid i höst.

Franziska Nömm

Ålder: 26 år
Arbetsplats: Avdelning 50 MAVA, Medicinkliniken
Jobbat som medicinsk sekreterare: Tre år
Jobbat på Capio S:t Görans Sjukhus: Tre veckor

Vill du arbeta med oss?

På vår sida över Lediga jobb hittar du allla annonserade tjänster för medicinska sekreterare. 

Om du har frågor är du välkommen att kontakta våra enhetschefer för medicinska sekreterare