2020-03-16, 15:59

För att förhindra spridning av det nya coronaviruset är ALLA besök till patienter på sjukhuset förbjudna.

Endast närstående med särskilt tillstånd får besöka sjukhuset. För att få tillstånd kontakta den avdelning där patienten vårdas genom vår växel 08-5870 10 00.

Friskvård & god hälsa

Vi tycker att våra medarbetare ska få de bästa förutsättningarna för en god hälsa. Detta vill vi främja genom att ge dig tillgång till olika förmåner och aktiviteter.

Skiftarbete och god hälsa
För att minska riskerna med skiftarbete behöver du ta hand om din kropp och din hälsa. Genom en förbättrad livsstil minskar riskerna betydligt. Att arbeta i skift innebär ökade risker och kan påverka en persons hälsa både på kort och på lång sikt. Det handlar framför allt om trötthet men tröttheten kan i sin tur leda till olika sjukdomar så som hjärt- och kärlsjukdom, diabetes, övervikt samt diverse problem.

I vår  broschyr Skiftarbete och god hälsa får du "kom-ihåg-tips" om vad du behöver tänka på för att minska risker med skiftarbete. För att minska riskerna med skiftarbete behöver du ta hand om din kropp och din hälsa. Genom en förbättrad livsstil minskar riskerna betydligt.

Hälsa och friskvård
Sjukhuset har ett friskvårdsprogram som ständigt utvecklas och ändrar form, det anordnas bland en hälsovecka varje år där du som anställd får möjlighet att prova på gratisträning hos något av de större friskvårdsföretagen i stan. Vi deltar även i olika motionstävlingar så som stegtävlingar och motionslopp där vi ställer upp med lag i bland annat Bellmanstafetten.

Gym
Som anställd hos oss har du tillgång till vårt egna gym "Drakoteket" som är öppet för samtliga medarbetare.  Du kan använda gymet alla dagar kl. 05:00 - 23:00.

Friskvårdsbidrag
Vill du simma, träna på gym, spela innebandy, få massage eller kostrådgivning. Då erbjuder vi dig friskvårdsbidrag. Alla våra anställda får ett friskvårdsbidrag som kan användas till valfri friskvårdsaktivitet inom ramen för gällande skatteregler.

Idrottsförening
Du har möjlighet att bli medlem i IF Oliven där årsavgiften för 2015 är 50 kr. Du får du tillgång till till de aktiviteter som arrangeras av Region Stockholms idrottsförbund - SLIF. SLIF anordnar kurser, aktiviteter och subventionerar startavgiften till ett stort utbud av olika motionslopp.

Sjukhusets idrottsförening arrangerar allt från pilates till korphockey. På sjukhuset finns också en kulturförening som anordnar aktiviteter allt från visningar av utställningar, besök hos konstnärer till chokladprovning och stadsvandringar. Sjukhusets idrottsförening arrangerar allt från pilates till korphockey. På sjukhuset finns också en kulturförening som anordnar aktiviteter allt från visningar av utställningar, besök hos konstnärer till chokladprovning och stadsvandringar.

Kul efter jobbet
För dig som vill ha roligt även efter arbetsdagen anordnar vi regelbundna personalpubar, årlig skidresa och en stor sjukhusfest för alla medarbetare.