2020-03-16, 15:59

För att förhindra spridning av det nya coronaviruset är ALLA besök till patienter på sjukhuset förbjudna.

Endast närstående med särskilt tillstånd får besöka sjukhuset. För att få tillstånd kontakta den avdelning där patienten vårdas genom vår växel 08-5870 10 00.

Instruktioner för videosamtal via Skype

Kallelse

Inför videobesöket med din vårdgivare så får du en kallelse i brevlådan, eller i Kivra om du är ansluten, med information och instruktioner inför ditt videobesök.

Om tiden inte passar kontaktar du mottagningen per telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Att tänka på inför videobesöket

  • Tänk på att ha en stabil internetuppkoppling inför ditt videobesök. Det är också bra att koppla upp dig i god tid innan videobesöket ska börja, så att du vet att allt fungerar som det ska.
  • Försäkra dig om att det är ljust runt omkring dig så att den du pratar med kan se dig.
  • Det är bra om du ställer in kameran så att den är i nivå med dina ögon. Då kan den du pratar med se dig rakt framifrån och kan se dig i ögonen.
  • Det är bra om du är i en ostörd miljö när du har ett videobesök. Det är både för din egen skull och för att den du pratar med ska höra vad du säger. Det är också bra med tanke på sekretessen.
  • Använd ett headset, det blir mycket bättre ljud.
  • Du som använder mobil eller surfplatta ska tänka på att hålla den stadigt. Bildkvalitén blir till exempel mycket sämre av att du går omkring.
  • Det är alltid bra att förbereda sig inför ett besök i vården, det gäller även vid ett videobesök.
Mobil eller surfplatta

Installera appen ”Skype for Business” på din mobil eller surfplatta från Apples App store eller Google Play.

Du behöver inte skapa ett konto eller ange några uppgifter.

Vi rekommenderar att du har WiFi-anslutning när du ska koppla upp dig till videosamtalet. Det går bra att ansluta till videomötet via mobil internetanslutning men observera att videosamtal kan använda stora datamängder.

1. Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster och klicka på ”Bokade tider”. Leta sedan upp ditt bokade videomöte och klicka på länken. Om du inte ser dina bokade tider kan du behöva lägga till mottagningen från startsidan ”Mottagningar”, ”Hitta och lägg till” och sök rätt på din mottagning.

imager1enh.png    image5h4yd.png

2. Appen öppnas automatiskt. Välj ”Anslut som gäst”. Du hamnar då i en virtuell lobby, vänta på att vårdpersonalen bjuder in dig till mötet. När du blivit inbjuden måste du starta videon (1) och mikrofonen (2). 

imageqm7ee.png  imagef9hq.pngimagejrw7c.png

Dator

Om din dator har utrustning för videosamtal så kan du delta i videobesöket från din dator.

1. Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster och klicka på ”Bokade tider”. Leta sedan upp ditt bokade videomöte och klicka på länken. Om du inte ser dina bokade tider kan du behöva lägga till mottagningen från startsidan ”Mottagningar”, ”Hitta och lägg till” och sök rätt på din mottagning.

imagevn7c7.pngimage742g.png

2. En ny flik öppnas i din webbläsare med frågan hur du vill ansluta till mötet. Om du väljer att ladda ner Skype webb app, kan behöva godkänna nerladdningen. Klicka på kör (obs. kan se olika ut i olika webbläsare).

image2hvkc.pngimage0aek.png

3. Ett nytt fönster öppnas där du fyller i ditt namn för att sedan ansluta. Eventuellt kan du behöva klicka på ”Försök att ansluta till mötet igen”.

imagemsbts.pngimage9fz0h.png

4. Du är nu i den virtuella lobbyn, vänta på att vårdpersonalen bjuder in dig till mötet. När du blivit inbjuden måste du starta videon (1) och mikrofonen (2).

imageuwz3.pngimage0cxhb.png