2020-03-16, 15:59

För att förhindra spridning av det nya coronaviruset är ALLA besök till patienter på sjukhuset förbjudna.

Endast närstående med särskilt tillstånd får besöka sjukhuset. För att få tillstånd kontakta den avdelning där patienten vårdas genom vår växel 08-5870 10 00.

Petra Elisson är vår nya HR-konsult

Petra Elisson är ny medarbetare på sjukhusets HR-avdelning.

Vår nya HR-konsult har ansvar för strategisk rekrytering på sjukhuset. Och hon har lång erfarenhet som både HR-konsult och chef inom ett flertal branscher där fokus legat på service och bemötande. Hennes motto för att jobbet ska bli bra är att ha roligt, med minst ett gott skratt om dagen.

Vad har du gjort innan du började hos oss?

– Jag började här den 8 augusti och kommer närmast från en roll som Recruitment Partner på teknikkonsultföretaget Ramböll och har dessförinnan jobbat som rekryteringsspecialist inom klädkoncernen RNB (Polarn O.Pyret, NK och Brothers), där jag också varit HR-chef på NK. Jag har jobbat länge med rekrytering och HR-roller varvat och är civilekonom och utbildad coach i botten.

Kolla gärna in min LinkedIn-profil för mer detaljerad information: https://www.linkedin.com/in/petraelisson/ och ”adda” mig mer än gärna på LinkedIn – då lär jag mig snabbare om Capio S:t Görans sjukhus och utökar snabbt mitt nätverk både internt och externt, vilket är nödvändigt i min roll.

Vad blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter här?

Jag kommer att jobba strategiskt med rekrytering, det vill säga hjälpa verksamhetens chefer med kompetensförsörjning och att rekrytera rätt personal. Alla frågor som rör rekrytering och kompetensförsörjning kommer jag säkert att vara inblandad i på något sätt.

Vad var det som lockade dig hit?

Faktiskt är det så att jag ofta fått höra genom hela mitt yrkesliv att jag skulle passa att jobba inom vården. Jag har arbetat mycket i olika serviceföretag i framför allt resebranschen och charterindustrin men också inom retail och klädbranschen där service, bemötande och upplevelser är viktiga ingredienser som jag tror är grundläggande även inom vården.

Jag kan nog inte tänka mig ett viktigare, mer meningsfullt, spännande eller intressantare sammanhang än på ett akutsjukhus och ser verkligen fram emot att sätta mig in i verksamheten och förstå nycklarna till kompetensförsörjning i vår bransch. Med mig har jag förstås en massa erfarenhet från andra branscher och många års arbete med rekrytering, men är väldigt nyfiken på vad som gäller inom vården.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Jag tröttnar aldrig på att vara med och ge människor jobb och arbetsmöjligheter – det är så otroligt kul! Att stötta chefer i rekryteringsfrågor är fantastiskt roligt och något jag brinner för. Jag har själv jobbat som chef med personalansvar i många år och vet att man som chef ibland kan behöva hjälp med det som inte är ens huvudsakliga kompetensområde och det är väldigt spännande att få hjälpa chefer med rekryteringsfrågor. Jag träffar många människor i min roll; chefer, medarbetare och kandidater, och det är också en viktig parameter för mig som jag aldrig får nog av.

Vad är dina målsättningar här?

Just nu ser jag fram emot att få sätta mig in ordentligt i verksamheten och träffa alla nya kollegor. Jag har ett bra introduktionsprogram som jag följer där jag bland annat skall få vara med en heldag på akuten och också delta under en operation – det skall bli så spännande!

Jag vill förkovra mig i de utmaningar och möjligheter som finns inom vården, fortsätta det fina arbete inom rekrytering och kompetensförsörjning som hittills gjorts på Capio S:t Görans sjukhus och göra en plan för hur vi skall arbeta strategiskt med rekrytering framöver.
Och – viktigt; under tiden ha väldigt roligt! Minst ett gapskratt om dagen på jobbet är mitt motto – då blir allt man gör så mycket bättre.