2020-03-16, 15:59

För att förhindra spridning av det nya coronaviruset är ALLA besök till patienter på sjukhuset förbjudna.

Endast närstående med särskilt tillstånd får besöka sjukhuset. För att få tillstånd kontakta den avdelning där patienten vårdas genom vår växel 08-5870 10 00.

ServiceGruppen får ny sektionschef

Ágnes Tóth.

Nu får ServiceGruppen en ny sektionschef inom städ. Ágnes Tóth är internt rekryterad. Hon har både universitetsutbildning och en bakgrund som kommer väl till pass för det nya jobbet.

Vad har du jobbat med tidigare?

– Jag har jobbat på sjukhuset i två år. Jag började inom städ. Efter ett halvår gick jag över till korridorstjänst som köksa på avdelning och har sedan jobbat på avdelning 20. På ServiceGruppens planeringsdag kändes det äntligen som att jag var på hemmaplan, det var mina frågor. Det var jätteroligt. Efter det bestämde jag mig för att söka tjänsten som sektionschef inom städ.

– Jag har en magister i ekonomi och ledarskap från Serbien, säger Agnes som dock inte har serbiska utan ungerska som sitt förstaspråk. Hon berättar att det är just språket som gjort att hon inte kunnat använda sin universitetsutbildning i Sverige förrän nu.

– Först måste man kunna språket, kunna svenska bra. Mina två år inom städ och vårdnära service har gjort att jag kunnat lära mig och utveckla svenskan. Det gäller att prata mycket för att utveckla mig själv. Att våga börja prata. Jag pluggar just nu svenska på gymnasienivå och hoppas bli klar i år med det.

Vad blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter här?

– Jag kommer inte att ersätta någon utan kommer att jobba tillsammans med Nabil Mouatakef. Vi är 72 personer så nu delas sektionen upp i två och leds av två personer istället för en.

– Vi kommer att jobba för att utveckla kvaliteten på städningen. Capio S:t Görans Sjukhus är känt för sin städning. Vi vill behålla kvaliteten och fortsätta att utveckla verksamheten.

Vad kommer du att få göra i din roll?

– Det som ska bli roligt är att kunna få använda mina studier. Min ekonomexamen innehöll revision. Jag förstår snabbt siffror och kostnader och har lätt för ekonomisk planering. Den delen är lättare för mig.

– Jag tycker om siffror men det som ska bli roligt är att få leda andra. När jag studerade i Serbien hade jag samtidigt ett jobb som säljledare för Oriflame, där jag ledde sex andra säljare. Studierna tog mycket tid och jag valde universitetet och studierna framför jobbet. Så jag ser fram emot att få leda andra igen.

Vad var det som lockade dig till tjänsten?

– Det är en stor utmaning att leda medarbetare från 22 olika kulturer som vi har inom städ här på Servicegruppen. Vi måste kunna prata med varandra på ett bra sätt. Det gäller att vara ödmjuk och ha ett öppet öga och öra för alla. Jag vill att vi ska kunna gå hem från jobbet och tillsammans vara nöjda, även om vi är trötta, med det vi gjort tillsammans under dagen.

Hur ser planerna ut framöver?

– Jag vill lära mig mer från mina chefskollegor Jimmy Björkman och Nabil Mouatakef. Vi ska fortsätta vara proffsiga och bra på det vi gör. Om jag lyssnar på mina medarbetare kan jag utvecklas. Och det är här på Capio S:t Görans sjukhus jag vill jobba. Här kan jag utveckla mig för framtiden.