2020-03-16, 15:59

För att förhindra spridning av det nya coronaviruset är ALLA besök till patienter på sjukhuset förbjudna.

Endast närstående med särskilt tillstånd får besöka sjukhuset. För att få tillstånd kontakta den avdelning där patienten vårdas genom vår växel 08-5870 10 00.

Maria Ali berättar om sommaren på röntgenavdelningen

Maria Ali är tolken som bestämde sig att sadla om och plugga till röntgensjuksköterska. Hon håller precis på att avsluta ett sommarvikariat som undersköterska på Capio S:t Görans sjukhus. I september drar utbildningen igång igen och hon är tacksam över att ha fått praktisk erfarenhet på röntgenavdelningen under sommaren.

Varför valde du att studera till röntgensjuksköterska?

Jag hade arbetat som tolk i arabiska i ett par år och jag gillade verkligen den sociala biten, att prata med människor och hjälpa dom i vardagen. Jag lockades till utbildningen för att jag gillar kombinationen av teknik och teori, samtidigt som jag kan fortsätta att arbeta med människor. Mina tolkkunskaper kommer också väl till hands i yrket.

Hur har sommaren på Capio S:t Görans sjukhus varit?

Det har varit roligt och lärorikt. Jag har fått uppleva hur vardagen faktiskt är på en röntgenavdelning och jag har fått mycket praktisk erfarenhet. Jag känner verkligen att jag har valt rätt yrke, det är intressant, varierande och utvecklande.

Vad du tycker du funkar bra på Capio S:t Görans Sjukhus?

Det är jättebra arbetsmiljö och samarbete mellan medarbetarna. Dessutom upplever jag att nyanställda och studenter får väldigt mycket stöd och hjälp och en riktigt bra upplärning. Personalen har alltid tid för våra frågor och funderingar.

Vad ska du göra efter sommaren?

Jag ska tillbaka till utbildningen, det är två år kvar. Men jag ska passa på att ta lite ledigt också och åka till Nederländerna och Turkiet under hösten. Jag planerar också att fortsätta arbeta extra på röntgenavdelningen på Capio S:t Görans Sjukhus på kvällar och helger.