2020-03-16, 15:59

För att förhindra spridning av det nya coronaviruset är ALLA besök till patienter på sjukhuset förbjudna.

Endast närstående med särskilt tillstånd får besöka sjukhuset. För att få tillstånd kontakta den avdelning där patienten vårdas genom vår växel 08-5870 10 00.

Hej, Anki och Catharina på operationsbokningen!

Kirurgklinikens operationsbokning är navet som den elektiva kirurgiska verksamheten snurrar kring. Våra bokare Anki och Catharina berättar lite om sitt jobb.

Varför är det roligt att jobba på operationsbokningen?

För att detta är navet i den elektiva kirurgiska verksamheten. Här har vi en överblick över kirurgklinikens operationsresurser. Här känner man sig uppskattad och har möjlighet att kunna påverka. Man lär sig nya saker varje dag.

Vad behöver man kunna för att arbeta här?

Man behöver kunna arbeta självständigt och proaktivt i samarbete med opererande läkare, operationsavdelningen och vårdavdelningen. En operationssal är den dyraste resursen vi har och det är oerhört viktigt att maximera användandet. Att vara lösningsfokuserad och problemlösare är nyckeln till att göra ett bra jobb här. Vi ser ju också till att patienterna får tillgång till rätt kompetens och är rätt förberedda när de kommer hit.

Vi kontakar patienter via brev, telefon eller direktbokning från mottagningsbesöket. Vi har också inskrivningssamtal med de patienter som ska göra stora operationer eller är svårare sjuka.

Vad gör att man trivs att arbeta här?

Om man gillar att ha ett dynamiskt arbete som ständigt förändras och om man tycker om att ta ansvar. Då är det nog goda förutsättningar för att tycka om vår arbetsplats. Liksom att man är en person som hellre ser möjligheter än hinder.
Har man erfarenhet av kirurgisk verksamhet är det bra. Det blir många frågor från patienterna när man kontaktar dem som man behöver svara på.
I vårt team är vi också väldigt beroende av varandra. Vi har olika ansvarsområden men måste också kunna täcka upp för varandra.

Vi söker kontinuerligt nya kollegor till kirurgkliniken och andra enheter på Capio S:t Görans sjukhus. Se alla våra lediga jobb.