2020-03-16, 15:59

För att förhindra spridning av det nya coronaviruset är ALLA besök till patienter på sjukhuset förbjudna.

Endast närstående med särskilt tillstånd får besöka sjukhuset. För att få tillstånd kontakta den avdelning där patienten vårdas genom vår växel 08-5870 10 00.

Fyra tips inför AT-tjänstgöringen

Nu startar årets AT-rekrytering på Capio S:t Göran. För dig som är intresserad kommer här några tips inför AT-rekryteringen och AT-tjänstgöringen från Helena Göransson, ST-läkare på Medicinkliniken och tidigare AT-läkare.

Hej Helena! Du har gjort din AT på Capio S:t Görans Sjukhus. Varför tycker du att man ska söka AT här?

Sjukhuset är lagom stort och ligger mitt i stan. Det är en väldigt bra sammanhållning i och mellan de olika AT-grupperna men också på hela sjukhuset. Man lär känna varandra över klinikgränserna. Jag tycker också att det är en bra platssituation och ett bra samarbete mellan klinikerna. Det är viktigt som AT-läkare då man arbetar mycket på akuten, det känns skönt att slippa jaga runt efter vårdplatser och bli bollad fram och tillbaka.

 Vi arbetar effektivt här och fastnar inte i administration. Som AT-läkare på Capio S:t Görans Sjukhus är du en betydelsefull del av verksamheten och inte någon som tittar på, det känns meningsfullt.

Har du några råd inför en AT-intervju?

Jag var jättenervös innan och vet att jag tänkte igenom vanligt förekommande intervjufrågor för att vara förberedd. Jag tror att man ska försöka vara så naturlig som möjligt, då går det nog bra. Sen att det är ok att vara nervös.  Jag blev inte grillad och det var en trevlig stämning. Ett tips är nog att sova och äta bra innan!

Hur kan man förbereda sig inför sin AT?

Jag tycker att man kan förbereda sig på vanligt förekommande handläggning på akuten. Läsa på lite helt enkelt.

Har du något särskilt minne från din AT?

Min första nattjour! Jag hade aldrig gått nattjour innan, det kändes som en stor milstolpe.