2020-03-16, 15:59

För att förhindra spridning av det nya coronaviruset är ALLA besök till patienter på sjukhuset förbjudna.

Endast närstående med särskilt tillstånd får besöka sjukhuset. För att få tillstånd kontakta den avdelning där patienten vårdas genom vår växel 08-5870 10 00.

KI:s silvermedalj till Fredrik Brolund

Fredrik Brolund vid Fysiologiska klinikens reception

Under januari belönades Fredrik Brolund på Fysiologiska Kliniken med KI:s jubileumsmedalj i silver för sitt arbete med uppbyggnad och utveckling av klinisk fysiologi inom Biomedicinska analytikerprogrammet.

Fredrik Brolund har en lång bakgrund på KI, där han arbetat med hjärtforskning, som universitetsadjunkt inom klinisk fysiologi på Biomedicinska analytikerprogrammet och som studierektor. I dag arbetar han 3-4 dagar i veckan som biomedicinsk analytiker på Fysiologiska kliniken.

När Fredrik Brolund såg brevet om medaljen blev han förvånad.  

– Jag trodde först att det var för ”lång och trogen tjänst” inom landstinget. Men sen visade det sig att jag blivit nominerad till KI:s jubileumsmedalj, så det var ju väldigt roligt, berättar han. 

Prisas för pedagogik och kvalitet

I motiveringen till medaljen skrivs bl.a att ”Fredrik har ett stort intresse för pedagogiska frågor och arbetar kontinuerligt med att förbättra kvaliteten i undervisningssituationer, alltid med studenternas bästa för ögonen. Han har väsentligen bidragit till Biomedicinska analytikerprogrammets positiva utveckling.”

En annan viktig insats är uppbyggnaden av utbytesprogram med Lisbon School of Health Technology, som lett till många positiva utbyten genom åren, varav flera här på Capio S:t Göran. 

Roligt att se studenterna växa  

I dag är många av hans kollegor på Fysiologiska kliniken tidigare studenter till Fredrik Brolund, vilket känns extra roligt.  

– Det var det bästa med lärarjobbet, att få se eleverna växa från osäkra gymnasielever till stolta och kompetenta biomedicinska analytiker. Och här får jag följa hur de går vidare i sin utveckling, säger han. 

Handledare för examensarbeten

I sitt arbete på Fysiologiska kliniken har Fredrik Brolund också fungerat som handledare för flera BMA-studenters examensarbeten, och fortsätter med det under 2019.  

– Det är något som alla vinner på. Vi bidrar till framtida forskning, och studenterna får värdefull kontakt med arbetslivet, förklarar han. 

Du kan läsa mer om KI:s jubileumsmedaljer och mottagarna på deras hemsida