2020-03-16, 15:59

För att förhindra spridning av det nya coronaviruset är ALLA besök till patienter på sjukhuset förbjudna.

Endast närstående med särskilt tillstånd får besöka sjukhuset. För att få tillstånd kontakta den avdelning där patienten vårdas genom vår växel 08-5870 10 00.

Catarina Agaeus är ny HR-chef

Catarina Agaeus

Den 15/10 började Catarina Agaeus som ny HR-chef för Capio S:t Görans Sjukhus. Hon efterträder Brita Bramberg som går i pension. Med sig har Catarina en lång erfarenhet inom HR från olika branscher, och ett hjärta som klappar för vården.

Närmast kommer hon från Arla Foods, där hon arbetat som HR-direktör, och innan det från liknande roller i läkemedelsföretaget MSD.

Men Catarina Agaeus första erfarenhet från vård och omsorg kom redan som 14-åring, då hon började arbeta extra inom hemtjänsten. Under stor del av sin skoltid arbetade hon kvällar och helger inom långvården, på äldreboende och i hemtjänsten. Efter studenten fortsatte hon arbeta till och från i omsorgen.

− Jag har alltid velat arbeta med människor, och känt väldigt starkt för vården, men jag har också varit intresserad av beteendevetenskap och språk, berättar Catarina Agaeus. 

Bred erfarenhet från olika branscher

Hon utbildade sig till personalvetare på PAO-programmet, och har sedan arbetat med HR-frågor på allt från oljebolag till Amnesty International. Hon har läst spanska och pluggat personalvetenskap i Spanien, och arbetat på Wella i Chile. Inom Procter & Gamble-koncernen och på Coor Service Management har hon haft olika HR-chefsuppdrag.
Gemensamt för olika branscherna och företagen hon jobbat i har varit en känsla av att göra en positiv skillnad för omgivningen.

"Det känns stort att vara en del av Sveriges bästa sjukhus"

− Jag vill känna att jag har ett engagemang för den verksamhet jag arbetar inom, och därför känns det särskilt bra att vara här. Att få arbeta inom vården, och särskilt på Capio, var något som lockade mig. Det som varit väldigt roligt är att när jag berättat för mina vänner och bekanta att jag ska börja här, och har fått höra väldigt mycket beröm från de som varit patienter här och är nöjda. Det känns väldigt stort att få vara en del av Sveriges bästa sjukhus, berättar hon.

"Vi har ett fantastiskt team"

Efter några intensiva introduktionsveckor har nu Catarina Agaeus börjat orientera sig runt om på sjukhuset. Hon kommer att fortsätta sin introduktion tillsammans med Brita Bramberg fram till 16/11, och ser fram emot att få träffa och arbeta med fler medarbetare i verksamheten. 

− Jag tycker att vi har ett fantastiskt team av medarbetare på sjukhuset och på HR-avdelningen, och jag vill gärna fortsätta att bygga på det som gjorts. Jag ser fram emot att vi på HR fortsätter att arbeta i nära samarbete med verksamheten. Det är så vi kan göra skillnad, säger Catarina Agaeus.