2020-03-16, 15:59

För att förhindra spridning av det nya coronaviruset är ALLA besök till patienter på sjukhuset förbjudna.

Endast närstående med särskilt tillstånd får besöka sjukhuset. För att få tillstånd kontakta den avdelning där patienten vårdas genom vår växel 08-5870 10 00.

Utveckling inom slutenvården lockade Kerstin Glockner

Kerstin Glockner är ny vårdenhetschef för Avdelning 20. Hon lockades av möjligheten att få arbeta med utveckling och kvalitetsförbättring inom slutenvården, tillsammans med medarbetarna.

Kerstin Glockner, som tillträdde den 19/6, kommer ursprungligen från Tyskland och utbildade sig till och arbetade som sjuksköterska och sedan IVA-sjuksköterska där. Där hade hon också chefstjänster inom motsvarigheten till ASIH (Avancerad Sjukvård i Hemmet).

Chefsuppdrag i hemsjukvården

Kerstin Glockner har arbetat i Sverige sedan 2009, bland annat på IVA och Post-Op på Karolinska Huddinge, och som bemanningssköterska, medan hon tränade upp sin svenska. Hennes senaste chefsuppdrag var som verksamhetschef för hemsjukvården i Gnesta kommun. Där arbetade hon med att strukturera upp verksamheten, hitta effektiva arbetssätt och få ett gott samarbete mellan hemsjukvård och hemtjänst. Bland annat drev hon ett projekt för att säkerställa ett gott mottagande av patienter som skrivs ut från akutsjukvården.

Ledarskap och utveckling

Det som lockade Kerstin Glockner till Capio S:t Görans Sjukhus var möjligheten att få arbeta med utveckling inom slutenvården.

− Jag kände att det var det som lockade mig, att jag hade mer att ge till patienterna där. När jag såg att Capio S:t Göran sökte en chef som också skulle utveckla verksamheten, tyckte jag att det var väldigt intressant, berättar hon.

Ta vara på idéer och stötta

På Avdelning 20 pågår många spännande projekt med förändringar av arbetssätt och test av ny teknik.

− Det jag ser mest fram emot är att få utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna, ta vara på deras idéer och stötta i genomförandet. Det är ett lagarbete och det känns jättespännande, tillägger Kerstin Glockner.

Målet är att tillsammans ge patienterna en vård av fortsatt hög kvalitet.

− Jag känner mig väldigt varmt välkommen. Det märks att Capio S:t Göran är ett mindre sjukhus, det är en familjär stämning där alla känner alla, och ett bra samarbete mellan olika yrkesgrupper, säger Kerstin Glockner.