2020-03-16, 15:59

För att förhindra spridning av det nya coronaviruset är ALLA besök till patienter på sjukhuset förbjudna.

Endast närstående med särskilt tillstånd får besöka sjukhuset. För att få tillstånd kontakta den avdelning där patienten vårdas genom vår växel 08-5870 10 00.

Avdelning 55 MAVA har öppnat

Några av MAVA:s glada medarbetare firar invigningen

Med 8 nya vårdplatser blir MAVA 55 ett välkommet tillskott till sjukhuset, som kan agera ”dragspel” när det blir högt tryck av patienter.

Under helgen flyttade MAVA 55 in i de lokaler som Avdelning 55 Arytmi lämnade förra veckan. 

Sedan dess har ett intensivt arbete pågått med att få allt klart till den högtidliga invigningen i dag 7/12, berättar Mona Joffsvik, vårdenhetschef för MAVA 55 och MAVA 50.  

– Det känns jättebra, alla medarbetare har gjort ett enastående arbete för att det ska bli klart i tid, och särskilt Catrin Bergler har som lett själva inflytten, säger Mona.  

Viktigt ”dragspel” av vårdplatser

Nu är verksamheten i full gång på de 8 platserna och fungerar bra, berättar hon.

– Det känns som en välplanerad och överskådlig avdelning. Med tanke på vårdplatssituationen i länet generellt känns det väldigt roligt att kunna säga att vi på Capio S:t Göran öppnar nya vårdplatser. Jag tror att MAVA 55 kommer att vara viktig för att ge sjukhuset ett ”dragspel” av vårdplatser som gör att vi kan klara när det blir högt tryck på akuten, säger hon.

En bra tillgång på MAVA-platser är nyckeln till ett bra flöde och en bra arbetsmiljö på Akutmottagningen, framhåller även sektionschef Göran Örnung. Det ger möjlighet att föra över patienter till MAVA för en kort tids observation och utredning, i stället för att patienten ska vara kvar på akutmottagningen, vilket är bra både för patienter och för medarbetare.  

Under februari 2017 kommer ytterligare 4 vårdplatser att öppna på vårdavdelningen.