2020-03-16, 15:59

För att förhindra spridning av det nya coronaviruset är ALLA besök till patienter på sjukhuset förbjudna.

Endast närstående med särskilt tillstånd får besöka sjukhuset. För att få tillstånd kontakta den avdelning där patienten vårdas genom vår växel 08-5870 10 00.

Vi firar 10 år som miljöcertifierade

Idag 7/12 är det 10 år sedan Capio S:t Görans sjukhus miljöcertifierades för första gången. Det firades med en utställning i huvudentrén och tårta till besökande och medarbetare på sjukhuset.

I utställningen visade vi hur sjukhuset arbetar för att minska miljöpåverkan, genom t.ex att följa ”Kloka listan” för läkemedel, använda effektiva metoder för sövning, och minska onödig användning av engångsmaterial.

Den patientmat som serveras är i ökande grad ekologisk, och där det är möjligt väljer vi livsmedel med en låg klimatpåverkan. I sjukhusets nyligen framtagna kollektion av patientkläder och lakan är vissa plagg gjorda av andra fiber än bomull, för att minska användningen av vatten och bekämpningsmedel i produktionen.  

Miljöcertifieringen innebär att sjukhusets miljöarbete sker enligt en viss standard (ISO 14001), med miljömål och kompetens inom miljöfrågor, och att det årligen granskas av både interna och externa revisorer.

Här kan du läsa mer om vårt miljöarbete