2020-03-16, 15:59

För att förhindra spridning av det nya coronaviruset är ALLA besök till patienter på sjukhuset förbjudna.

Endast närstående med särskilt tillstånd får besöka sjukhuset. För att få tillstånd kontakta den avdelning där patienten vårdas genom vår växel 08-5870 10 00.

Capio stödjer Läkare Utan Gränser

Capio har idag donerat en miljon kronor till organisationen Läkare utan gränser. Medlen skall användas för akut hjälp till de många människor som är på flykt i den största flyktingkatastrofen i Europa sedan andra världskriget.

"Den omedelbara, humanitära katastrofhjälpen är bokstavligt talat livsviktig. Där vill vi vara med. Lika viktigt är att se till att de människor som får ett nytt hemland också snabbt kommer in i det nya samhället. Det handlar om bostad, språk och arbete. Men också om öppenhet och ömsesidig respekt. Vi kan som individer hjälpa efter egen förmåga, öppna våra hem och familjer och därigenom också öka vår förståelse och de nykomnas förståelse för vårt samhälles vanor, levnadsregler och funktion", säger Thomas Berglund VD och Koncernchef för Capio.

”Vi är oerhört tacksamma för Capios generösa gåva. Den kommer hjälpa utsatta människor som flyr undan några av de värsta humanitära kriserna i vår tid. Gåvan är ett viktigt stöd i vårt arbete med att ge sjukvård till dem som riskerar sina liv på Medelhavet för att nå Europa, till dem som fortfarande är kvar i konfliktfyllda länder och till dem som lever i flyktingläger”, säger Mari Mörth, Generalsekreterare Läkare Utan Gränser.

För information:

Thomas Berglund, VD och Koncernchef Telefon: 0733-88 86 00
Henrik Brehmer, Informationsdirektör Telefon: 0761-11 34 14