Dietisterna arbetar utifrån nutritionsvårdsprocessen som innefattar individuell utredning, bedömning, åtgärder och uppföljning av alla typer av nutritionsproblem som t.ex. vid diabetes eller vid risk för malnutrition.
Nutritionsbehandling sker alltid i samråd med läkare, sjuksköterskor och andra vårdgivare. Målsättningen är att tillgodose patientens energi- och näringsbehov som är en grundläggande del i såväl medicinsk som kirurgisk vård, liksom i sjukdomsförebyggande syfte.
Dietisterna arbetar på medicin- och kirurgkliniken med både inneliggande patienter och polikliniska besök. Kostinformation i grupp ges regelbundet till patienter med diabetes, hjärtsjukdomar, obesitas och KOL. Kost- och nutritionsutbildning till S:t Görans medarbetare är dietisternas ansvarsområde. Dietisterna ingår också som en del i sjukhusets Nutritionsgrupp.
Inneliggande patienter kan kontakta dietisten via telefon eller i samband med rapportering och polikliniska patienter kontakt via remiss.