2020-03-16, 15:59

För att förhindra spridning av det nya coronaviruset är ALLA besök till patienter på sjukhuset förbjudna.

Endast närstående med särskilt tillstånd får besöka sjukhuset. För att få tillstånd kontakta den avdelning där patienten vårdas genom vår växel 08-5870 10 00.

Avdelning 34

På Avdelning 34 har vi fria besökstider.

Fax
08-5870 1902

Vårdenhetschef
Christina Järund


Sjukgymnastik
Tel: 08-5870 1521

Avdelning 34 är en ortopedisk vårdavdelning med 31 vårdplatser för planerade ortopediska operationer.

Det är ett team från ortopedkliniken som ansvarar för vården. Teamet består av dig som patient, en läkare, en sjuksköterska, en undersköterska och en sjukgymnast. Vid behov kopplas även arbetsterapeut till teamet. Det är teamet som utifrån dina behov ansvarar för din vård. Vi strävar efter att vården ska ske i dialog med dig och dina anhöriga. Vår avsikt är att du ska bli nöjd med din vårdtid hos oss på ortopedkliniken. Om du har tankar och idéer om hur vi kan förbättra oss tar vi tacksamt emot dessa. Förslagslåda finns vid entrén till avdelningen.

En dag på avdelning 34
På morgonen går sjuksköterskan och undersköterskan runt till sina patienter. Då serverar vi dig frukost och du får dina mediciner. Nu ges också tillfälle att planera dagen tillsammans med ditt team.  

Om det är så att du ska opereras så får du inte äta eller dricka men vi hjälper dig med de förberedelser som behövs inför din operation (såsom dusch, rena kläder osv).  

På förmiddagen kommer vi till dig, med vår kunskap och erfarenhet, för att hjälpa dig utifrån dina behov såsom toalettbesök, smärtlindring och komma upp ur sängen.

Någon gång under dagen kommer läkaren till dig.  

Vi finns runt dig under hela vårdtiden.  

Eftersom vi jobbar i skift så skiftar också teamets medlemmar under dygnet, alla utom du. Vårt fokus ligger fortfarande på dina behov och att du ska vara trygg med vilka som ingår i ditt team.  

Som ortopedpatient behöver man oftast röntgas. Röntgenavdelningen ringer oss när det är tid för dig.  

Vi har ett matsystem som gör det möjligt för dig att äta lunch och middag när du själv önskar. Vi kommer till dig och frågar om, när och vad du vill äta utifrån vår meny. Blir du sugen på en fika mellan måltiderna så ordnar vi det.

När lämnar jag avd 34
Redan vid inskrivningen finns det en rimlig plan för hur lång din vårdtid kommer att bli. Tillsammans med övriga personer i teamet och deras erfarenhet och kunskap planerar vi när det är dags att åka hem.  

Ibland kan det vara nödvändigt att komma till en rehabiliteringsklinik för fortsatt träning.