Sektionschef till internmedicin

Sista ansökningsdag: 2015-11-30   
Publicerades: 2015-11-06

Vi söker en specialist i internmedicin med ett brinnande intresse för att utveckla den internmedicinska verksamheten i öppen och sluten vård.

Om oss

Capio S:t Görans sjukhus AB ingår i en av Europas ledande privata vårdkoncerner, Capio AB, och är det första akutsjukhuset i Sverige med en privat ägare. Capio S:t Görans sjukhus har cirka 1850 anställda, 310 vårdplatser och vi tar emot drygt 220 000 patienter varje år.

Om tjänsten

Medicinkliniken är sjukhusets största klinik med 135 slutenvårdsplatser, tre öppenvårdsmottagningar med dagvårdsplatser och ett endoskopicentrum.
Medicinkliniken består av sektionerna för akutmedicin, kardiologi, infektionssjukdomar och internmedicin (med subspecialiteterna gastroenterologi/hepatologi, hematologi, endokrinologi och lungmedicin) samt endoskopicentrum. Den neurologiska verksamheten är sedan årsskiftet en egen klinik.

Vi vill förnya vården i Stockholm. Det gör vi genom att arbeta i team med ett flödesinriktat arbetssätt och ständiga förbättringar. Att snabbt hitta lösningar när vi står inför nya utmaningar är ett av våra kännetecken.

Internmedicinska sektionen ansvarar framför allt för patienter med gastroenterologiska, endokrina, hematologiska och lungmedicinska sjukdomar. Till sektionen är en internmedicinsk vårdavdelning, medicin- och endokrinmottagning samt dagvårdsplatser knutna och man disponerar även nio vårdplatser på en infektionsinriktad avdelning.

Inom sektionen för internmedicin arbetar cirka 23 specialister. De ST-läkare som arbetar inom sektionen har en egen läkarchef.

I sektionschefens uppdrag ligger ett medicinskt ledningsansvar för sektionen, att utöva ett gott ledarskap för sektionens läkare och att förena det medicinska utvecklings- och kvalitetsarbetet med ansvar för sektionens ekonomiska resultat. Sektionschefen deltar också i sektionens kliniska verksamhet.

Sektionschefen ingår, tillsammans med övriga chefer, i medicinklinikens ledningsgrupp.

Vi erbjuder dig att arbeta i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara i vårt fortsatta utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker en specialist i internmedicin med ett brinnande intresse för att utveckla den internmedicinska verksamheten i öppen och sluten vård. Du kan vara subspecialist i gastroenterologi/hepatologi, hematologi, endokrinologi eller lungmedicin, men det är inget krav.

Samarbetsförmåga samt intresse för kvalitetsutveckling och förbättringsarbete är tillsammans med god ledarskapsförmåga viktiga egenskaper för uppdraget. Dokumenterad ledarskapserfarenhet är en merit.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Individuell lönesättning.
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen att söka genom att klicka på ansökningsknappen nedan.

Ansök senast: 2015-11-30

Arbetsgivarens referensnummer: A515066

Om Capio

Capio-koncernen är ett av Europas ledande hälso- och sjukvårdsföretag med en paneuropeisk närvaro. Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler. Capio har en omsättning på cirka 13 miljarder SEK och vårdenheter i fyra länder; Frankrike, Tyskland, Norge och Sverige. Capio har över 11 000 medarbetare och mer än 4 miljoner patientbesök per år. För ytterligare information besök www.capio.com